ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΣΙΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Το μίσος είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Και η ζήλια. Δεν είναι εύκολο να αποστασιοποιηθεί από κάποιες γήϊνες αδυναμίες ακόμα και ο ανώτερος πνευματικά άνθρωπος. Ο καλλιεργημένος. Ο έχων φθάσει στα υψηλά επίπεδα και σε θέση να θαυμάσει το μεγάλο, το μεγαλείο. Ακόμα κι αυτός πιθανόν να καταστεί με τη συμπεριφορά του άξιος περιφρόνησης επειδή δεν θα δεχθεί ότι ένας άλλος κι όχι ο ίδιος έγραψε το μεγάλο ποίημα, τη μεγάλη μουσική, τη μεγάλη σκέψη.

Όσο κυκλοφορεί ο άνθρωπος στον πλανήτη θα τον απασχολεί η αρχαία Ελλάδα. Στον αρχαίο κόσμο του πολιτισμού και της οικονομικής προόδου, η ομοφυλοφιλία ήταν… καθεστώς. Σχεδόν. Με πρωτοπαλλήκαρα τους Έλληνες. Αυτή είναι η αλήθεια, τέρμα και τελείωσε. Ποιος απ’ όσους δεν είναι καραγκιόζης είναι σε θέση να πείσει για το αντίθετο, να ανατρέψει την ιστορικά ξεκάθαρη πραγματικότητα; Και με ποιο ανάστημα εγώ που σέβομαι τον εαυτό μου να αμφισβητήσω όλα όσα έχουν μελετηθεί στα αρχαία κείμενα και όσα υποστηρίζουν ξένοι επιστήμονες, ιστορικοί και συγγραφείς;

Βεβαίως, υπάρχει μίσος για την Ελλάδα, αναφέρομαι στην αρχαία Ελλάδα. Τη σημερινή Ελλάδα, και δικαιολογημένα, οι σοβαροί ξένοι την έχουν χεσμένη. Είναι αντιπαθείς οι σημερινοί Έλληνες. Δίνουν δικαιώματα.

Και μίσος, κυρίως και ζήλια λειτουργεί στον κομπλεξικό επιστήμονα της αλλοδαπής. Άγγλος είναι, Γάλλος, Καναδός, Αμερικανός, Αυστραλός, όποιος. Όταν από τότε που άνοιξε τα βιβλία για να φωτιστεί, πέφτει στην αρχαία Ελλάδα. Και με τίποτα δεν ξεφεύγει από την αρχαία Ελλάδα. Για τέχνη, θέατρο και μουσική, και για πολιτισμό, και για δημοκρατία, και για επιστήμη. Για τα πάντα, από πάνω μέχρι κάτω είναι μόνο Ελλάδα όλη η Ιστορία.

Υπάρχουν, όμως, και οι ακομπλεξάριστοι, οι αληθινοί φιλέλληνες που προσκυνούν εκείνα τα ανεπανάληπτα μόλις εκατό χρόνια που έδωσαν το φως από τούτα εδώ τα βράχια στο Αιγαίο.

Ανθέλλην είναι αυτός που αγνοεί την αλήθεια. Αυτός που… αποφαίνεται ότι ήταν… απαγορευμένη η ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα. Όχι μόνο γραφικός. Ένας ψεύτης ήταν.

Κάποιος Νταν Μπράουν έγραψε ότι ο Χριστός παντρεύτηκε την Μαγδαληνή και έκανε παιδιά. Σοβαρό μαγαζί η καθολική εκκλησία. Μέγιστον κατάστημα. Το συζήτησαν μόλις πέντε λεπτά οι καρδινάλιοι και απεφάσισαν. Στα παπάρια μας ο κύριος Μπράουν. Τα ξύνουμε. Ποιο μπεστ σέλερ, ποιου Μπράουν; Ένας εισέτι που θα ξεχαστεί από τους αμέτρητους τα τελευταία χίλια χρόνια, που άλλος είπε ότι κάποια Τασία ήταν δισέγγονη του Χριστού και δευτερανήψι του ένας Ρούλης.

Μ’ αυτές τις ανοησίες θα ασχολούμεθα; Δεν κλονίζεται η κολοσσιαία, η τιτανική προσφορά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από το αν το έκαναν και με άνδρα. Αν τον έπαιρναν ή όχι. Το μόνο που καταφέρνουν οι περίεργοι από τους ελληνάρες, όταν βγαίνουν στην κόντρα για όσα υποστηρίζουν ξένοι συγγραφείς, είναι απλά να τους κάνουν ρεκλάμα στα βιβλία τους.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ Η ''ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ'' ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ