ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Δεν κωλώνει ο πιστός στην πίστη του αν ο πάπας είναι παλιάνθρωπος. Κοιλιόδουλος Ιερόδουλος. Λάτρης του χρήματος, του σεξ. Αλκοολικός, χαρτοπαίκτης. Ποιος ασχολείται με τον πιστό, όταν τον έχουν σίγουρο. Στο τσεπάκι της τον έχει η εκκλησία. Οι δεσποτάδες.

Καμία σχέση δεν έχει η πίστη με την … εθνικότητα. Αν ο πιστός είναι Έλληνας, Ρώσος, Ουκρανός, Εσθονός, Σκοπιανός. Να, όμως, που για τον εξουσιαστή ιερέα, αρχιερέα η εθνικότητα έχει τη σημασία της. Γιατί οι πιστοί είναι πελάτες. Μετράνε κεφάλια οι άνθρωποι. Πόσοι πελάτες υπάρχουν στην εξουσία, δηλαδή στην κονόμα της τάδε εκκλησίας, δηλαδή της τάδε και της δείνα πατριαρχίας.

Αυτά τα ολίγα, δεν χρειάζονται περισσότερα για το… σχίσμα, λέει, της Ρωσικής θρησκευτικής αυτοκρατορίας από το… οικουμενικό πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. Μία ιστορία τόσο παλιά όσο υπάρχουν θρησκείες οργανωμένες. Λέω για τη νέα κόντρα ανάμεσα σε δύο άγιες μορφές της χριστιανοσύνης, την πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως και Ρωσίας.

Μπαίνουν στο κόλπο και μυστικές υπηρεσίες. Τι δουλειά έχουν αυτές; Πώς δεν έχουν! Είπαμε. Δεν είπαμε; Ο πιστός δεν κωλώνει στην πίστη του ας την χρησιμοποιούν οι εξουσιαστές, θρησκευτικοί και πολιτικοί. Αφού ο πιστός έτσι κι αλλοιώς επηρεάζεται και πολιτικά, και εθνικά λόγω της θρησκευτικής του πίστης, επόμενο είναι να κάνουν παιχνίδι και οι κυβερνήσεις


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ