ΤΙ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ... ΑΒΒΑΚΟΥΜ

 

Διαβάζω ότι η τάδε χολυγουντιανή ηθοποιός βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Είναι ένα γεγονός άξιο να αναφερθεί από τα μήντια. Όπως θα ήταν παράλειψη να αγνοηθεί το ρεπορτάζ από την βόλτα της δείνα τηλεπαρουσιάστριας στο Κολωνάκι. Για τον Αββακούμ δεν υπάρχει ούτε αράδα. Και πέρυσι, και πρόπερσυ, άλλωστε όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, 2 Δεκεμβρίου, ο προφήτης πέρασε στο ντόκου.

Ποιος είναι αυτός ο Αββακούμ, θα πουν οι 101 στους 100 χριστιανούς. Φοβερό. Μας κοροϊδεύουν, λένε ότι είναι χριστιανοί και δεν ξέρουν τον άγιο που γιορτάζει σήμερα.

Το καταλαβαίνω να μην έχουν ιδέα για τον Αββακούμ οι μη χριστιανοί, τίποτα τζιχαντιστές και ταλιμπάν. Μήπως, σκέπτομαι, κάποιοι άθεοι, άπιστοι γνωρίζουν αρκετά για τον εν λόγω θείο, και ίσως ακριβώς γι' αυτό κρατιούνται μακριά από τη θρησκεία.

Αββά, σημαίνει μπαμπάς. Κουμ είναι η έγερση. Άρα, Αββακούμ σημαίνει «έγερση του πατρός». Και «θερμός εναγκαλισμός». Ο έτσι Αββακούμ έζησε πριν γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός και τότε, 650 χρόνια π.Χ. περίπου, τα έχωνε στον ιουδαϊκό λαό. «Δεν πάτε καλά...» τους έλεγε. «Δεν θα επαναπαυθεί η ψυχή σας από τον Θεό, θα σωθείτε μόνον όταν τηρείτε το νόμο Του».

Της εβραιοσύνης αλλά και της χριστιανοσύνης άγιος ο Αββακούμ, προφήτης μέσα στους 12 της Β' εθνικής. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ελίτ των προφητών της εβραϊκής Βίβλου είναι το κουαρτέτο Δανιήλ, Ησαίας, Ιεζεκιήλ, Ιερεμίας. Ο εν λόγω Αββακούμ είχε προφητεύσει την μεγάλη αιχμαλωσία των Εβραίων από τον Βαβυλώνιο βασιλιά Ναβουχοδονόσωρα. Μια τιμωρία των Εβραίων με τις ευλογίες του Γιαχβέ. Έτσι είναι. Όλα γίνονται με τη θέληση του Θεού. Βγήκαν από τον ίσιο δρόμο οι Εβραίοι και κλήρωσε Ναβουχοδονόσωρ, αυτόν έκρινε τιμωρό του περιούσιου λαού ο μεγαλοδύναμος. Να τα μαθαίνετε τα της θρησκείας σας. Τις ρίζες της χριστιανοσύνης. Παρακαλώ.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ