ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ

 

Σήμερα για τον αποδυτηριάκια η ημέρα είναι δοσμένη στους αθάνατους Beatles, η Ιστορία των οποίων δεν έχει γραφτεί ακόμα διότι τούτο το μουσικό συγκρότημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, δεν το κατάπιε ο χρόνος.

Οι Μπητλς διαλύθηκαν πολύ ενωρίς, πολύ πριν κλείσει ο κύκλος τους διότι ό,τι τους συνέδεε ήταν η μουσική και η μαστούρα. Τίποτα άλλο. Όλη μέρα έπιναν και συνέθεταν. Καμία μουσική και κανένα ναρκωτικό δεν γεννάει δεσμούς ισχυρούς ανάμεσα σε ανθρώπους. Ύστερα, στη χαλαρή σχέση ανάμεσα στους τέσσερις Μπητλς δεν λειτούργησαν ποτέ εκείνοι οι κανόνες που από την αρχαιότητα είναι δοκιμασμένοι για να μετατρέπουν μια παρέα σε τείχος απροσπέλαστο απέναντι σε κάθε εχθρό, σε κάθε κίνδυνο.

Δεν έπαιξε ανάμεσα στους Μπητλς η απαραίτητη ιεραρχία, δεν υπήρξε αρχηγός, υπαρχηγός, ούτε ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Ο «κώδικας» των τεσσάρων παιδιών από το Λίβερπουλ ήταν το κωλοβάρεμα. Η τεράστια επιτυχία τους οφείλεται γιατί οι τέσσερις μουσικοί ταίριαξαν απολύτως. Ξεπέρασαν το τέλειο. Δεν συνέβη το ίδιο ως άτομα, ως άνθρωποι. Ποτέ δεν ήρθε ο ένας κοντά στον άλλον.

Παικταράδες στη δουλειά τους και τα τέσσερα σκαθάρια. Ο αποδυτηριάκιας τους γνώρισε από τη μουσική τους και τους αγάπησε ως ομάδα. Την ομαδάρα Beatles. Τη μεγαλύτερη μουσική επανάσταση του περασμένου αιώνα. Τους λατρεμένους μου Beatles. Το site όλη την ημέρα θα ακούει μουσική Μπητλς και θα κάνει προσκύνημα στην ύπαρξη τους, όχι στη μνήμη τους.
Μια κουβέντα προσωπικά για τον αρχάγγελο Ιωάννη Λένον, τον οποίον σα σήμερα 8 Δεκεμβρίου, το 1980, τον δολοφόνησε ένας παρανοϊκός θαυμαστής του. Μήπως το εμβληματικό ζευγάρωμα του με την ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανίδα ψευτοκαλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο ενέχει πνεύμα προφητικό. Ότι, δηλαδή, όλοι οι άνθρωποι, όλες οι φυλές θα πρέπει να ζουν ειρηνικά.
Με το Imagine, το μέγιστο αυτό κομμάτι που έγραψε μετά τη διάσπαση των Beatles, ο Τζων τραγουδάει Imagine all the people living life in piece... Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ζουν εν ειρήνη... Κι ακόμα Imagine there’s no Heaven..., Imagine there’s no countries... Imagine no possessions... Φαντάσου, ότι δεν υπάρχει Παράδεισος, κράτη, ιδιοκτησία... Imagine.

Ο μύστης Τζων Λένον είχε πει κάποτε: «Δεν πιστεύω τίποτα παρά μόνον στον εαυτό μου...». Λοιπόν. Μόνον ένας κόπανος λόγω τούτης της ατάκας θα τον χαρακτήριζε εγωιστή και αλαζόνα. Όχι, κύριε. Πόσο διαφορετικός, πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν οι άνθρωποι πίστευαν στον εαυτό τους, όχι στις νεράϊδες και τους δράκους.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ