Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

 

Ευχαριστημένος ο διάβολος το 2018; Δεν το ξέρεις. Έκανε την δουλειά του όλο το χρόνο ο Θεός του Κακού, όμως δεν θα μας πει ποτέ τι ταμείο έκανε.

Αυτό θαρρεί ο κόσμος, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ότι ο πιο όμορφος άγγελος του Θεού του Καλού, αυτός που στασίασε, που βγήκε στο αντάρτικο, ενάντια στον Θεό και στον άνθρωπο, δεν ησυχάζει παρά μόνο να προκαλέσει ζημιά.

Κι εγώ ο μέτριου μυαλού αναρωτιέμαι: Τι κερδίζει προσωπικά, τέλος πάντων ποιο είναι το όφελος του Διαβόλου, αν καταφέρνει να στρέφει τον κόσμο κατά του Θεού του Καλού; Δεν βρίσκω άλλη απάντηση, από μια ίδιου τύπου ερώτηση: Τι κερδίζει προσωπικά, τέλος πάντων που είναι το όφελος του καλού Θεού, του προστάτη των ανθρώπων, όταν τους κάνει ευτυχισμένη τη ζωή, όταν τους κρατάει μακριά από τον Διάβολο.

Στην ελληνική αρχαιότητα δεν υπήρχε κανένας πούστης Βελζεβούλ και Λεβιάθαν, Ασμοδαίος και Σατανάς, όπως έτσι λένε τον Διάβολο οι Εβραίοι. Το κακό, όπως και το καλό το έκαναν στους ανθρώπους οι Θεοί. Δεν έπαιζε αυθύπαρκτη έννοια του κακού στο ελληνικό δωδεκάθεο.

Και η λέξη σατάν είναι εβραϊκή. Σημαίνει αντίπαλος, εχθρός, κατήγορος, κατάσκοπος του Θεού. Αλλοιώς, λοιπόν, θεωρεί τον Σατανά η Παλαιά Διαθήκη, αλλοιώς η καινή Διαθήκη, για την οποία πια ο διάβολος, αυτός που διαβάλλει, είναι ο άρχοντας τον πονηρών πνευμάτων. Ο Όφις των πρωτόπλαστων. Ο Μεφιστοφελής. Ο Αντίχριστος. Ο Μαμωνάς, δηλαδή ο πλεονέκτης, αυτός που έχει το μυαλό του κολλημένο στο χρήμα, στον πλούτο.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΟΜΟ Ο… ΑΠΙΣΤΟΣ