Με κουμπαρα την Μποφιλιου…

 

Η Μυρτώ Βασιλείου είναι ένα όμορφο, χαριτωμένο και γλυκό κορίτσι που ασχολείται με την μουσική από μικρό παιδί. Έχει σγουρά μαλλιά καθαρό βλέμμα και ένα υπέροχο χαμόγελο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι, είναι Υδροχόος και έχει μια δίδυμη αδελφή, την Λήδα.

Τέλειωσε το τμήμα “Κοινωνικής Πολιτικής” του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά από πολύ μικρή ηλικία, είχε μέσα της το μικρόβιο της μουσικής. Τραγουδούσε σε χορωδίες και μουσικούς διαγωνισμούς και αργότερα μπλέχτηκε με μπάντες, ως βασική τραγουδίστρια. Είναι αυτοδίδακτη στο πιάνο και την κιθάρα.

Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι σημαίνει αυτοδίδακτη στο πιάνο και την κιθάρα… Δεν έχω σπουδάσει μουσική. Ξέρω μόνο τα βασικά. Αλλά θυμάμαι πάντα να λένε στο σπίτι “το μικρό έχει αυτί...”. Από τους πρώτους που το κατάλαβαν αυτό, ήταν ο Γιάννης Μηλιώκας. Ζούσαμε στην ίδια πολυκατοικία και συχνά μαζευόμασταν, έπαιρνε την κιθάρα του και μας τραγουδούσε. Ζήλευα τρελά και ήθελα να παίξω κι εγώ…

Και τι έγινε, άρχισες να παίζεις ως δια μαγείας; Όχι…. Χαχαχαχα. Αφού αντιλήφθηκε ότι πιάνω τις νότες, μου έδωσε την κιθάρα του, με βοήθησε να τοποθετήσω τα δάχτυλά μου πάνω στα τάστα - δέκα χρόνων εγώ, η κιθάρα πιο μεγάλη από ‘μένα - κι έτσι έπαιξα τις πρώτες μου συγχορδίες. Σε λιγότερο από μια βδομάδα κι ύστερα από αφόρητη πίεση στους γονείς μου, απέκτησα την πρώτη μου κιθάρα την οποία και γρατζουνάω μέχρι σήμερα.

Την ίδια πλάκα έπαθα και με το πιάνο λίγα χρόνια αργότερα! Είχα ανακαλύψει ένα ντουέτο πιάνο-φωνή, τους Demo- deux. Τους άκουγα να παίζουν και να τραγουδούν, ερωτεύτηκα το πιάνο κι άρχισε το δεύτερο μαρτύριο για τους γονείς… Παρ' όλο που δεν πλησιάζω καν το επαγγελματικό επίπεδο, αυτά τα λίγα που έχω μάθει με βοηθάνε πολύ στη μελέτη μου, στο να γράφω τα δικά μου τραγούδια.

Επίσης τι σημαίνει σε «ανακάλυψε» η Νατάσα Μποφίλιου. Θέλω όλες τις λεπτομέρειες… Πριν από έξι χρόνια ακριβώς, η κολλητή μου, η Ειρήνη και η οικογένειά της είχαν οργανώσει ένα τραπέζι στο οποίο ήταν καλεσμένη και η Νατάσσα Μποφίλιου. Ήμασταν μεγάλη…

Περισσότερα εδω nikosonline.gr