Μια βολτα στα σκηνικα του Favourite

 

Κατά καιρούς λέμε ότι τα Oscar έχουν κάνει αδικίες και μεγαλειώδεις πατάτες, και φέτος για μια ακόμη φορά επιβεβαιωθήκαμε. Τα Oscar για Production Design και για Costume Design τα έδωσαν σ΄ αυτήν την μάπα, το “BlackPanther”. Αδικία μεγάλη…

Η Production designer, η Fiona Crombie έδωσε τα ρέστα της να αλλάξει σχεδόν από τα θεμέλια ένα εξοχικό σπίτι του 17ου αιώνα και να το μετατρέψει στο παλάτι της Βασίλισσας Άννας.

Η ταινία τοποθετείται στην Αγγλία, κατά την διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Anne, της τελευταίας μονάρχη του οίκου των Stuart, και παρακολουθούμε τις ίντριγκες μεταξύ της Lady Sarah Churchill (Rachel Weisz) και της Abigail Masham(Emma Stone), που προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της Βασίλισσας (Olivia Colman).

Όταν η ταινία σάρωσε στα Βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA, κερδίζοντας 8 - ανάμεσα στα οποία και τα production design best costume design - όλοι θεωρούσαμε σίγουρο ότι θα κερδίσει και στα Oscar. Διαψευστήκαμε. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η σπουδαία σκηνογράφος Fiona Crombie, δεν έκανε εξαιρετική δουλειά. Πήρε το HatfieldHouse, ένα Ιακωβιανού στυλ σπίτι και το μεταμόρφωσε εξ ολοκλήρου, σε παλάτι. 

Τα σκηνικά της ταινίας, τα φιλοξενούν τα μεγαλύτερα site του κόσμου που ασχολούνται με το design και την αρχιτεκτονική, γράφοντας…

 Η συνέχεια με φωτογραφίες και βίντεο εδώ …nikosonline.gr