Τον σκοτωσε ο πατερας του

 

Για μας που αγαπούσαμε με πάθος την μουσική του, η αναγγελία του θανάτου του ήταν ένα σοκ! Μια ημέρα πριν τα 45α γενέθλια του, ο Marvin Gaye δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα. Στην αρχή είχαν πει ότι πατέρας και γιος είχαν διαφωνήσει για το πάρτι που ήθελε να κάνει για τα γενέθλια του. Μετά όμως μάθαμε ότι ήταν κάτι άλλο…

Ο πατέρας του, ο Marvin Gay Sr., τσακωνόταν πολύ συχνά με την γυναίκα του, και εκείνη την ημέρα που το πράγμα είχε ξεφύγει, ο Marvin Gaye μπήκε ανάμεσα τους να τους χωρίσει και μάλιστα παίρνοντας το μέρος της μητέρας του. Αυτό ήταν.

Πρώτη  Απριλίου 1984, στις 12:38 μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του γιου του και τον πυροβόλησε 3 φορές. Η πρώτη σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά, η δεύτερη στον αριστερό ώμο και η τρίτη αστόχησε. Η παγκόσμια μουσική κοινότητα βυθίστηκε στο πένθος.

Ο Μάρβιν Πεντς Γκέι Τζούνιορ (Marvin Pentz Gay Jr.), γεννήθηκε 2 Απριλίου 1939, και έγινε μεγάλος και γνωστός καλλιτέχνης ως Marvin Gaye. Ήταν ιδιοφυής μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ντράμερ και παραγωγός δίσκων. Ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε στη διαμόρφωση του ήχου της Motown, στη δεκαετία του 1960, της μεγάλης μαύρης εταιρίας - soul μουσικής. Οι επιτυχίες του αμέτρητες, τα ντουέτα του με τις top τραγουδίστριες της εποχής (DianaRoss, Mary Wells, Kim Weston, Tammi Terrell κ.α.), πολύ πετυχημένα και τα άλμπουμ του ιστορικά. Δικαίως τον ονόμασανPrince of Motown και Prince of Soul.

Η καριέρα του ξεκίνησε επίσημα το 1961, στα 22 του χρόνια, όταν παρουσίασε το άλμπουμ The Soulful Moods of Marvin Gaye. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 όμως, ηχογράφησε τα What's Going On και Let's Get It On, που θεωρούνται μέσα στα μεγάλα άλμπουμ όλων των εποχών.

Μετά τον θάνατό του, πολλά ιδρύματα του απένειμαν βραβεία και άλλες διακρίσεις—συμπεριλαμβανομένων του Βραβείου Grammy για Συνολική Προσφορά και της ένταξής του στα R & B Music Hall of Fame, Songwriters Hall of Fame και Rock and Roll Hall of Fame. Επίσης ο…
 
Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και βίντεο εδώ... nikosonline.gr