ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ

 

Μυστικός Δείπνος. Όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη, μια μέρα πριν από την Σταύρωση του Χριστού. Το έργο που παίζει κάθε χρόνο. Επαναληπτικά η ίδια παράσταση. Τι έγινε, κατά τας γραφάς, όταν μάζεψε και τους 12 μαθητές του. Κανείς δεν ξέρει. Δεν υπάρχουν πρακτικά, ούτε η μυστική μάζωξη αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη. Άσχετο. Αδιάφορο κι αν αναφερόταν. Μιλάμε για θρησκεία, άρα ό,τι βολεύει, ισχύει για πραγματικό. Και να μην είναι τέτοιο, να είναι παραμυθένιο, φανταστικό, υπερβολικό, ο σωστός πιστός, δηλαδή ο αληθινός τυφλός θα το δεχτεί χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των αποστόλων και τους κοινώνησε το σώμα και το αίμα του λέγοντας τους: Λάβετε φάγετε τοῦτό μου ἐστι τὸ σῶμά και Τοῦτό ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον.

Μυστικός Δείπνος, με την έννοια ότι έχει τη διάσταση του θρησκευτικού Μυστήριου, όπως κανονιστήκε στη συνέχεια να λειτουργεί στο χριστιανικό δόγμα. Άλλο αν το δόγμα πήρε μπροστά, η μπουτίκ εξελίχθηκε σε σουπερμάρκετ και η αλυσίδα των μεγαλοκαταστημάτων προσαρμόστηκε και διαφοροποιήθηκε ανάλογα με διαφορετικά γούστα. Ένας ο Θεός, ένας ο Χριστός, αλλά πολλές οι εκκλησίες τους, από την λεγόμενη καθολικη, την πιο μεγάλη, μέχρι εκατοντάδες άλλες.

Το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως. Το Μυστήριο της θείας Εὐχαριστίας. ''Τὸ ἄχραντο Σῶμα καὶ τὸ τίμιο Αἷμα τοῦ Χριστοῦ, άρτος καὶ οίνος ἁγιάζονται μὲ τὴν ἐπίκληση τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Εἶναι τὸ Σῶμα ποὺ γεννήθηκε, πέθανε στὸ Σταυρό, ἀναστήθηκε ἀπὸ τὸν τάφο καὶ θεωμένο ἀναλήφθηκε ἐν δόξῃ στοὺς οὐρανούς, ὅπου κάθεται «ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρὸς''.

Στην εικόνα ο πίνακας του μέγιστου, του θείου, του μεγαλύτερου καλλιτέχνη, μετά την περίοδο της ελληνικής κλασικής αρχαιότητος. Του Λεονάρντο ντα Βίντσι που ζωγράφισε τον Μυστικό Δείπνο του, το 1495 με 1498.. Είναι η στιγμή που στο μυστικό δείπνο ο αρχηγός τους αιφνιδιάζει, πως ξέρω ποιος από εσάς με κάρφωσε στους μπάτσους. Κανείς ποτέ, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, δεν πήρε πρέφα την ομολογία του γίγαντα Χριστού. Μόνο ο αποδυτηριάκιας έπιασε το θεϊκό συμβολισμό. Και τον αποκαλύπτει σήμερα.

Ποιος Ιούδας; Ο μέγας προδότης του Χριστού είναι ο ανά τους αιώνες ανώνυμος χριστιανός. Όλοι οι χριστιανοί όπου γης είναι οι προδότες. Παριστάνουν τους πιστούς της χριστιανοσύνης αλλά δεν εφαρμόζουν ατην πράξη όλα όσα δίδαξε ο αρχηγός, Ιούδες Ισκαριώτες είναι όλοι τους. Προδότες μόνο δεν θα πεις εκείνους που αρνούνται τον χριστιανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΥΛΙ ΚΕΝΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΘΑΜΠΟΧΡΥΣΑ ΓΑΡΟΥΦΑΛΑ