Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΡΤΜΑΝ

 

Ασφαλώς γνωρίζετε την οσκαρική ηθοποιό Νάταλι Πόρτμαν, αυτό το τσογλάνι που εκτοξεύθηκε με το ταλέντο της αλλά και τον τσογλανισμό της. Σίγουρα δεν γνωρίζετε ή έχετε ακουστά λίγα πράγματα για τον κύριο... Πόρτμαν, τον σύζυγό της, κάποιο Γάλλο χορογράφο Μπεντζαμέν Μυλεπιέ στο όνομα. Είναι να μην τον λέω κύριο Πόρτμαν;
Απεφάσισε ο κύριος της κυρίας να ασπαστεί τον εβραϊσμό, επειδή Εβραία είναι και η Νάταλι Πόρτμαν. Φοβερά πράγματα. Έχει αδυναμία, δηλαδή, το παλληκάρι να επικοινωνεί σωματικά και πνευματικά με την σύζυγό του και θεώρησε απαραίτητο να αλλάξει θρησκεία. Ακατανόητο.

Όπως είναι ηλίθιο να χωρίζει κάποιος την γυναίκα του και να παντρεύεται άλλη, όταν ο πραγματικός λόγος που δεν τα πήγαινε καλά με την πρώτη πιθανότατα να ήταν ο... γάμος. Να μην του ταιριάζει ο... γάμος, και να μην έφταιγε η κυρία. Μη ξεφεύγουμε.

Το να είναι χριστιανός ή βουδιστής κάποιος και να πει ''Μέχρι εδώ, δεν γουστάρω τη θρησκεία, της πλάκας ιστορία είναι, μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου'', αυτό το καταλαβαίνω. Το ακαταλαβίστικο είναι να κάνει μεταγραφή σ' άλλο δόγμα. Γιατί; Όλες οι θρησκείες είναι πολύ καλές και κάνουν τη δουλειά τους.

Ο εβραϊσμός, δηλαδή η θρησκεία που γέννησε τον χριστιανισμό και τον μουσουλμανισμό, η πρώτη μονοθεϊστική, κρατάει σταθερά αιώνες. Η Λιζ Ταίηλορ είχε γίνει Εβραία, όχι τόσο επειδή Εβραίος ήταν ο Νο 2 σύζυγός της, ο τραγουδιστής Έντυ Φίσερ, όσο επειδή συναισθηματικά πήρε το μέρος του Ισραήλ στον πόλεμο των 7 Ημερών. Είχε δώσει τότε, πριν 50 χρόνια, ένα εκατομμύριο δολάρια να αγοράσουν μαχητικά αεροπλάνα.

Μοναχοπαίδι η Ναταλί Πόρτμαν γεννήθηκε το 1981, σα σήμερα 9 Ιουνίου, στην Ιερουσαλήμ, αλλά αρνείται τις βραβεύσεις του Ισραήλ στο πρόσωπο της διότι διαφωνεί με τη στάση του εβραϊκού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων. Ατζέντης της είναι η μητέρα της, Το 2010 πήρε το Όσκαρ πρώτου ρόλου στην ταινία Μαύρος Κύκνος, όπου έκανε μια χορεύτρια. Στα γυρίσματα της ταινίας γνωρίστηκε με τον χορογράφο και τον παντρεύτηκε με παραδοσιακό εβραϊκό γάμο.

Ο τύπος της κυρίας Πόρτμαν τι ζόρι τραβάει και ήθελε να εβραιοποιηθεί θρησκευτικά; Κάτι τρέχει. Χορογράφος δεν είναι; Πιθανό κάποιο... κουσούρι να έχει και έχει βολεύτηκε με το τσαχπινοκωλόπαιδο Νάταλι Πόρτμαν.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΑΝΕ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ