ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

 

Αγαπάς το σινεμά; Όλο και κάποιους ηθοποιούς γουστάρεις. Αλλοίμονο, να κάνει κέφι να βλέπει ταινίες κάποιος και μην έχει τις προτιμήσεις του σε ηθοποιούς. Μια από τις αδυναμίες μου, ο Τζαίημς Γκαντολφίνι. Επιτυχία του γιατί ανέδειξε το ρόλο του πρωταγωνιστή στη πολυβραβευμένη σειρά The Sopranos. Μερίδα κριτικών υποστηρίζει ότι τούτη η σειρά κράτησε επτά χρόνια, έκανε και γαμώ το σουξέ λόγω Γκαντολφίνι. Κι ακόμα ότι επηρέασε αποφασιστικά την επόμενη σελίδα της τηλεόρασης.

Δεν γίνεται να μη διάλεγαν ιταλικής καταγωγής ηθοποιό για ρόλο μαφιόζου. Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, αποβράσματα ιταλικής ράτσας και οι δυο τους, με ποινικό μητρώο από πιτσιρικάδες, μέχρι τους δευτεροκλασάτους του Χόλυγουντ, όπως ο Τζο Μαντένια, που τον πάω με χίλια, όλοι είναι γείτονές μας. Ιταλοί. Ιταλικής καταγωγής.

Ειδικά ο μακαρίτης πια James Joseph Gandolfini, που στα 52 του πήγε από καρδιακή προσβολή, σα σήμερα 19 Ιουνίου, το 2013, έχει φάτσα οικογενειάρχη μαφιόζου. Δεν είναι η σκατόφατσα, ο γκάγκστερ σκοτώστρα. Άνθρωπος της διπλανής πόρτας είναι, που λένε.
Σπουδαίος ηθοποιός ο Γκαντολφίνι, που έδειχνε εβδομηντάρης, κι όχι λόγω φαλάκρας. Βαρύ κορμί, φάτσα παλαιομοδίτικη, κουρασμένο βλέμμα από τα θλιμμένα μάτια του. Καθόλου έκπληξη η εκπληκτική ερμηνεία του στην τελευταία του ταινία, του 2013, Enough Said.

Στην Ελλάδα παίχτηκε με τον τίτλο Εκεί που δεν το Περιμένεις. Παίζει έναν χωρισμένο, λαϊκό τύπο, βιοπαλαιστή της ζωής, μέσο Αμερικάνο, που τα φτιάχνει με μια χωρισμένη, δραματική κομεντί, καμιά σχέση με γκαγκστεριλίκια.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ Σ' ΕΝΑ... ΑΝΕΚΔΟΤΟ