ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

 

Το γνωστό έργο. Πέθανε το 2011 αυτή η πολύ ταλαντούχα αλλά και τρελιάρα τραγουδίστρια Amy Winehouse, στα 27 της χρόνια, οπότε όλο κάποιος θα βγει να πει την εξυπνάδα του. Νόμος έχει γίνει αυτός. Αν η περίεργη αυτή κοπέλλα με τη ζωή της βουτηγμένη στο ναρκωτικό και το αλκοόλ πέθαινε στα 70 και 80, ουδείς μαλάκας θα πέταγε τη μπαρούφα του.

«Η αδελφή μου δεν πέθανε από υπερβολική δόση, αλλά από βουλιμία», είπε ο μπράδερ της. Πιθανόν να έλεγε κάτι άλλο. Να αποδώσει την αιτία του πρόωρου θανάτου σε κάτι άλλο. Έχει καμμία σημασία; Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όχι, εμείς. Εμείς καταγράφουμε το φαινόμενο.

Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε «έθιμο». Είναι το αναμενόμενο. Να αναπτύσσονται θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο κάποιου διάσημου. Κανέναν δεν αφήνουν ήσυχο στον τάφο του. Τα άντερά τους έχουν πει για το θάνατο π.χ. της Μαίριλυν Μονρώ, του Έλβις Πρίσλεϋ.

Και η ιστορία απλώθηκε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Πιάνουν δουλειά και σε πρόσωπα του πολύ παρελθόντος. Από τι πέθανε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ; Ή την πάνε αλλοιώς τη δουλειά, π.χ. ο Σαρλώ ήταν πράγματι ο Τσάρλυ Τσάπλιν; Είπαμε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η Λονδρέζα Άμυ Ουάϊνχάουζ γεννήθηκε Σεπτέμβριο του 1983 και πέθανε σα σήμερα 23 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ; ΠΟΙΗΤΗΣ ΗΤΑΝ…