Ο Νταλαρας εχει τσιγγανικες ριζες…

 

Ο Βασίλης Παϊτέρης, ένας από τους πιο πετυχημένους τσιγγάνους καλλιτέχνες που έχουμε στην Ελλάδα. Σε πρόσφατη συνέντευξη του – στο Λοιπόν -  μίλησε για πολλά και διάφορα, χωρίς ούτε να μασάει τα λόγια του, αλλά και χωρίς να χαρίζει κάστανα.

Γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά και από το 1983 που εμφανίστηκε επίσημα με το πρώτο του άλμπουμ, έχει ηχογραφήσει πάνω από 10 δίσκους και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς συλλογικούς δίσκους. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, η τεράστια επιτυχία «Λόγια κλειδωμένα». Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια πιάνου Πάολα Κομίνη, και έχουν 7 παιδιά.

Στην συνέντευξη που διάβασα, μιλάει συγκροτημένα, έχει ορθή άποψη και η γνώμη του βοηθάει να καταλάβουμε αρκετά από όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της καλλιτεχνικής μας ζωής. Αυτός ο καλλιτέχνης έχει υποστεί και εκφοβισμό και ρατσισμό. Αυτός ο καλλιτέχνης έχει άποψη. Και λέει…..

Ταλέντο: Πρέπει να είσαι μέτριος για να μπορέσεις να δουλέψεις, υποστηρίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του. Μπαίνουν στη μέση ο ρατσισμός, ο ανταγωνισμός, η ζήλια και πολλά άλλα. Εκείνος λέει, ότι ακόμα και τώρα βρίσκει δυσκολίες, γιατί οι επιχειρηματίες προσλαμβάνουν ανθρώπους χωρίς απαιτήσεις και χωρίς ταλέντο.

H συνέχεια εδώ…nikosonline.gr