ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ...

 

Επίσκεψη του γαμπρού στο σπίτι του πεθερού. Μετά από επτά λεπτά η κόρη συνειδητοποιεί ότι απουσιάζει το σκυλί από το σπίτι του μπαμπά της. Ζωόφιλος ο άντρας της, αλλά δεν βγάζει καμιά ανησυχία. Γιατί, άλλωστε. Δεν υπήρχε τίποτε που να δικαιολογεί πως κάποιο κακό συνέβη στον Μπόρα'', αυτό το όνομα του τετράποδου.

- Έλα, τώρα κι εσύ με το κωλόσκυλο... , αποπαίρνει την κόρη του ο πατέρας της, συνταξιούχος μαραγκός, παλιοχαρακτήρας γεννημένος.

Η ιστορία είναι αληθινή και την αναφέρω λόγω της ημέρας. Το συνεχίζω.

''Που είναι ο Μπόρας;...'' ρώτησε αυστηρά τον γέρο ο γαμπρός που άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι βρωμάει. Τελικά, ο μπάρμπας ομολόγησε ότι τον ''άφησε'' στην Πάρνηθα. Είχε πάει τσάρκα, παρέα με το ζώο, και επέστρεψε στο σπίτι του μόνος.

Πετάχτηκε όρθιος ο γαμπρός. ''Που ακριβώς... ξέχασες το σκυλί;'' ρωτάει σε ημιάγρια κατάσταση τον πατέρα της γυναίκας του. Και έφυγε σφαίρα να πάει να βρει το εγκαταλελειμμένο ζώο. Το βρήκε εύκολα. Ο Μπόρας δεν είχε κουνηθεί ούτε μισό μέτρο από το σημείο που τον είχε παρατήσει το αφεντικό του.

Τρεις μέρες περίμενε ο σκύλος στο ίδιο το σημείο διότι ήλπιζε ότι θα επιστρέψει ο γέρος. Μαζί ζούσαν, είχε πάρει πρέφα ότι είναι παλιάνθρωπος, όμως δεν πίστευε το κακόμοιρο πως ήταν τόσο κάθαρμα και θα τον πουλούσε έτσι στεγνά.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ''ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ''...