ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...

 
Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αυτό είναι το σοβαρό σχόλιο για την προσπάθεια να επιτευχθεί παγκόσμια η ειρήνη μέσω της... θρησκείας. Ο αρχιεπίσκοπος της ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας κύριος Αναστάσιος επανεξελέγη επίτιμος πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης ''Θρησκείες για την Ειρήνη''. Κάτι τρέχει στα γύφτικα, αν ομιλούμεν σοβαρώς.
Αξιόλογος άνθρωπος ο Αναστάσιος, αξιοσέβαστος, κι όχι διότι είναι αξιοπρεπής υπηρέτης του Θεού, όμως κάνουμε ταμείο. Στο ζύγι της Ιστορίας η θρησκεία έχει βάλει χέρι, και πολύ χοντρά, στους πολέμους, άδικους και αδίκους. Κανονικά η θρησκεία, η κάθε θρησκεία οφείλει να αποτρέπει και τις άδικες, τις αδικαιολόγητες αιματοχυσίες των πιστών. 
Τι, όμως, συμβαίνει; Και τι συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες να συμβαίνει; Οι αξιωματούχοι των εκκλησιών, των διαφόρων θρησκευτικών σουπερμάρκετ, και ευλογούν τα όπλα και το 'χουν βουλωμένο όταν μια χώρα ξεκινάει πόλεμο. 
Για δέκατη χρονιά μαζεύτηκαν, στο Lindau της Γερμανίας, οι εκπρόσωποι από 900 θρησκευτικές οργανώσεις 125 χωρών να βάλουν τα πράγματα κάτω για το πως θα γίνει ειρήνη στον κόσμο. Είπαμε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όλες αυτές οι θεούσες στο συνέδριο της μεγαλύτερης, λέει, διαθρησκειακής οργανώσης, για να μη ξεχνιόμαστε, πιστεύουν στον ίδιο Θεό. Κι όμως, εκκλησιαστικά είναι χωρισμένοι, σε διαφορετικά μαγαζιά. 
 
Πρώτα να τα βρουν μεταξύ τους και μετά ας χάνουν τον καιρό τους, με το παραμύθι ότι «Η ειρήνη είναι πάντα εφικτή». Δεν είναι. Ούτε ο Θεός είναι ικανός να επιβάλει την ειρήνη. Να σταματήσει τους πολέμους. Ποιος το λέει αυτό; Ο Μέγας Αρχιερέας του Σύμπαντος. Ποιος είναι τούτος; Η ανθρώπινη Ιστορία, ποιος άλλος.
Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ...