Melina Matsoukas: Γιατι εχει Ελληνικο ονομα;

 

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου το όνομα της, κάτι σε σχέση με μουσικά video, και δεν είχα δώσει σημασία. Χιλιάδες είναι οι Ελληνοαμερικανοί που δουλεύουν στις show business στις Η.Π.Α. Τώρα όμως που διαβάζω διθυράμβους για την πρώτη της ταινία, αποφάσισα να ψάξω να μάθω περισσότερα.

 

Μελίνα Ματσούκα λοιπόν, ή Melina Matsoukas - και θέλω να το θυμάστε αυτό το όνομα - είναι από τις πιο ταλαντούχες σκηνοθέτριες, με τρομερές σπουδές και ακόμα πιο εντυπωσιακή καριέρα.
 
Γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1981 και μέχρι τώρα έκανε καριέρα στα video clips, στις διαφημίσεις και την τηλεόραση. Είναι απόφοιτος από τις καλύτερες Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως. Τέλειωσε το κορυφαίο τμήμα Κινηματογράφου της Tisch School of the Arts του New York University, και ακολούθως αποφοίτησε από το Τμήμα Διεύθυνσης Φωτογραφίας του American Film Institute στο Λος Άντζελες, το οποίο φέτος της απένειμε το κορυφαίο βραβείο Franklin J. Schaffner Alumni Medal! Επίσης έχει κερδίσει 2 βραβεία Grammy και 4 MTV Video Music Awards.
 

Το κορίτσι μας μεγάλωσε στο Bronx, με πατέρα Έλληνα ξυλουργό και μητέρα Αφρο-Κουβανή καθηγήτρια μαθηματικών. Σκηνοθετεί από το 2000 video clips και πολύ πρόσφατα (2016-2017)  ξεκίνησε να σκηνοθετεί για την τηλεόραση. Έκανε αρκετά επεισόδια στις πολύ καλές σειρές Master of None και Insecure.

Επίσης έχει σκηνοθετήσει πάρα πολλά video clips (πάνω από 80) και μάλιστα για τους superstar της pop μουσικής. Η Νο 1 star που την εμπιστεύεται και συνεργάζεται συνέχεια μαζί της από το 2007 μέχρι και σήμερα- έχοντας κάνει δεκάδες clip, είναι η…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr