ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ...

 

Έτσι είναι. Έτσι ήταν πάντα. Και έτσι θα είναι στους αιώνες. Τίποτα δεν αλλάζει στη φτιάξη του ανθρώπου. Στο πως σκέπτεται, στο πως ενεργεί, τι είναι αυτά που του γουστάρουν, τι όχι. Δεν θυμάμαι το όνομα εκείνου που είπε τη μεγάλη κουβέντα. Τη μεγάλη αλήθεια. Ότι οι άνθρωποι στο μόνο που ξεχωρίζουν σε σύγκριση με τους ανθρώπους περασμένων εποχών είναι στο ντύσιμο. Κάθε πενήντα χρόνια, δηλαδή, ντύνονται διαφορετικά.

Στα ψιλά πέρασε η είδηση, χθες, του θανάτου μιας ξεχωριστής γυναίκας. Κοντά στα 80 με καρκίνο η Δανέζα που στη Γαλλία έγινε γνωστή ως Άνα Καρίνα. Ανοίγεις τις σελίδες στο άγραφο βιβλίο της προσωπικής της ζωής και αντιλαμβάνεσαι τον αιώνιο άνθρωπο του σήμερα και του χθες.

Από πιτσιρίκι, ανήλικη ακόμα, παιδί χωρισμένων γονιών η Άνα βγήκε ''στο κλαρί'', με διαβατήριο τα μεγάλα και θλιμμένα μάτια της. Μοντέλο έγινε, ηθοποιός, τραγουδίστρια σε καμπαρέ, πριν την κάνει στο Παρίσι, στα 17 της χρόνια. Τι ζωή, πριν την ξεκινήσει! Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, γύρισε 59 ταινίες, η τελευταία θα προβληθεί το 2020.

Στα γεράματα της ήταν άλλος άνθρωπος. Επόμενο. Κι εσύ, ο ξένος, αυτός που δεν την γνώρισες, που δεν την συνάντησες ποτέ, ούτε μια καλημέρα δεν έτυχε να της πεις, όταν την έβλεπες γριά, σκέπτεσαι; ''Που να 'ναι η φρεσκάδα και η γοητεία της νεράιδας; Κι αν απόλαυσε πράγματι την πλούσια σε έρωτες και περιπέτειες ζωή της... ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ