ΓΑΜΩ ΤΑ... ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ

 

Τέρατα γράφονται κάθε χρόνο παραμονές Χριστογέννων. Απίθανα πράγματα, τα οποία δημοσιεύονται και σε έγκυρα που λένε μέσα. Επόμενο, διότι οι δράστες είναι επιστήμονες, άτομα με πτυχία και βιβλία, άρα δικαιούνται να λένε και να υπογράφουν ανοησίες. Δεν ξέρουν, δεν ερμηνεύουν τις άγιες γραφές, αλλά βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα με βάση τούτο και το άλλο.

Ηρώδης ο Μέγας. Ο βασιλιάς της Ιουδαίας που σύμφωνα με το θρησκευτικό μύθο διάταξε την Σφαγή των Νηπίων. Πρόσωπο υπαρκτό, χαρισματικό άτομο, πετυχημένος κυβερνήτης, όχι Εβραίος, γιος στρατηγού, με αδυναμία στο φουστάνι. Γεννήθηκε 73 χρόνια πριν τον Χριστό και πέθανε το 4 μ.Χ. Βεβαίως και αμφισβητείται, μάλλον θεωρείται ανύπαρκτο γεγονός η σφαγή δυο χιλιάδων βρεφών, προκειμένου να κρατήσει τη βασιλεία του από το φόβο ότι θα του την αρπάξει ο νεογέννητος Ιησούς.

Προσδιόρισαν την αιτία θανάτου του Ηρώδη, μετά από ''επίσημη'' ιατροδικαστική εξέταση στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα είναι ότι πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια.

Δεν είναι αυτή η πρώτη ''νεκροψία'' ατόμων που έγραψαν Ιστορία. Κάθε χρόνο ομάδα ιατρών, νομικών και ιστορικών πραγματοποιούν στη Βαλτιμόρη μια ''σύνοδο κλινικής παθολογίας'' και εξετάζουν για ποιο λόγο πέθανε κάποιος, π.χ. ο Περικλής, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μπετόβεν κ.α.

Σχετικά με το θάνατο του Ηρώδη, ο οποίος κάθισε στο θρόνο από τα 16 του χρόνια και παντρεύτηκε δέκα φορές. Μετά τη συνεδρία του 2002 διαπίστωσαν επίμονη φαγούρα, οδυνηρή δυσλειτουργία των εντέρων, έντονη δύσπνοια, συνεχείς σπασμούς των άκρων και γάγγραινα των γεννητικών οργάνων. Η νεφρική ανεπάρκεια είναι η μόνη ασθένεια που έχει σύμπτωμα το είδος της φαγούρας του βασιλιά Ηρώδη, κι αυτή επιτάχυνε μια σπάνιας μορφής μόλυνση στα γεννητικά του όργανα, στα οποία λόγω της φλεγμονής είχαν εμφανιστεί σκώληκες.

Στη φώτο, ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός Πήτερ Ουστίνωφ (1921-2004) είναι Ηρώδης σε τηλεοπτική σειρά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ