ΝΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΞΑΠΛΩΣΕ ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ

 

Είπαμε. Αυτές τις άγιες μέρες, μάλλον προάγιες, διότι ακόμα δεν έχουν αγιάσει για τα καλά, λέγονται πολλές μπούρδες. Λες και κάποιοι, παραμονές Πάσχα και Χριστουγέννων, περιμένουν την ευκαιρία να... αποκαλύψουν πράματα και θάματα και να φτιάξουν περισσότερο... θρησκευτικό κλίμα.

Η Κιβωτός της Διαθήκης για τους εβραίους είναι μια κούτα ιερή βέβαια μέσα στην οποία φυλάσσονταν οι πέτρινες πλάκες όπου, λέει, ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές. Άρα, ο Θεός των εβραίων, που αναγνωρίστηκε και από τους χριστιανούς και τους μωαμεθανούς ως ο δημιουργός του σύμπαντος, πράγματι παρέδωσε στον Μωϋσή τις Δέκα Εντολές. Άρα, και Θεός υπάρχει, και Εντολές, και Μωϋσής. Αυτοί που δεν υπάρχουν είναι οι πιστοί του Θεού, του οποίου τις Εντολές τις γράφουν κανονικά.

Και το τελευταίο νέο, φρέσκο και χθεσινό, είναι ότι πανεπιστημιακοί αρχαιολόγοι στο Ισραήλ μάλλον ανακάλυψαν το αγκωνάρι επάνω στο οποίο στηριζόταν η Κιβωτός της Διαθήκης. Ψάχνανε οι επιστήμονες κάτι που υπήρχε, όχι κάποιο ανύπαρκτο παραμυθάκι. Και στο ψάξε- ψάξε, πάντα προσεκτικά και μελετημένα, διαπίστωσαν και το άλλο. Ότι η πέτρα της Κιβωτού λεηλατήθηκε και «βεβηλώθηκε εκ προθέσεως» από τους Φιλισταίους που τη μετέτρεψαν σε περίφραξη για τα ζώα.

Αντίπαλοι των εβραίων οι Φιλισταίοι, αυτά τα καθάρματα σαν τον Γολιάθ, γι' αυτό γκρεμοτσακίστηκε το γομάρι από τη σφεντόνα του Δαυίδ, βέβαια με τη βοήθεια του Γιαχβέ, του Θεού. Το ερώτημα είναι γιατί ο μεγαλοδύναμος επέτρεψε στους Φιλισταίους, που λέγεται ότι είναι ελληνικό φύλο, έχουν σχέση με τους Κρήτες, να βουτήξουν την Πέτρα με τις Δέκα Εντολές και να την πάνε σε μαντρί.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΑΜΩ ΤΑ... ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ