Ετος Μελινα Μερκουρη – εκδηλωσεις μπουρδες!

 
Ξεκίνησε το έτος Μελίνα Μερκούρη, με την παρουσίαση των Πρακτικών της Διεθνούς Ημερίδας για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μαζεύτηκαν κάποιοι καλεσμένοι με προσκλήσεις - που οι μισοί δεν πήγαν – και έκαναν μπλα μπλα. Η Μενδώνη ήταν βέβαια εκεί για να μιλήσει σε όσες κάμερες πήγαν και για να βγει δεκάδες φωτογραφίες!
 
Το 2020 είναι, λέει, έτος Μελίνα Μερκούρη, και πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακοινώθηκε από την υπουργό Λίνα Μενδώνη. Ένα πρόγραμμα εντελώς πρόχειρο, ανέμπνευστο και ανέτοιμο. Εν ολίγοις δεν ξέρουν τι ακριβώς θα κάνουν, κι  αυτά που θα κάνουν είναι μπούρδες!
 
Αν θέλεις να κάνεις ένα έτος αφιερωμένο σε μια προσωπικότητα – όπως η Μελίνα - το ετοιμάζεις από πολύ πριν και με κάθε λεπτομέρεια.  Κατ΄ αρχήν το ονομάζεις 100 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας (1920). Ύστερα καλείς όλους τους φίλους και συνεργάτες της που βρίσκονται εν ζωή, να αναλάβουν από κάτι. Τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Διονύση Φωτόπουλο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, την Νάνα Μούσχουρη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιάννη Φέρτη, τον Σαββόπουλο, τον Νταλάρα κ.α. 
Αντί να μαζέψουν 5-6 μεγάλες ηθοποιούς μας να πουν τα τραγούδια αυτής της γυναίκας, ντυμένες καταπληκτικά και σκηνοθετημένες, τα έδωσαν στην Πρωτοψάλτη! Να δώσει συναυλία στο μικρό θέατρο Επιδαύρου   Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή... 
Η συνέχεια με τα ρεζιλίκια…εδώ...nikosonline.gr