Εκκλησιες σε αρχαιολογικους χωρους

 
Πρέπει άμεσα να ψηφιστεί νόμος και να γκρεμιστούν όλες αυτές οι εκκλησίες που έχουν χτιστεί στους αρχαιολογικούς μας χώρους, πάνω σε αρχαίους ναούς – που τους κατέστρεψαν και με τα ίδια υλικά έκαναν τις εκκλησίες τους.
 
Από τον 3ο αιώνα μετά Χριστό περίπου, οι Βυζαντινοί ξεχύθηκαν σε όλη την επικράτεια της αυτοκρατορίας τους και άρχισαν να  βανδαλίζουν αρχαίους ναούς και αγάλματα κόβοντας τους τα κεφάλια και τα γεννητικά όργανα. Η νέα θρησκεία που έφερνε μαζί της την σεμνοτυφία, τον πουριτανισμό και τον φόβο, δεν ανεχόταν γυμνά αγάλματα. Άρχισαν λοιπόν να κτίζουν χριστιανικές εκκλησίες πάνω ή πλησίον κατεστραμμένων αρχαίων ελληνικών μνημείων.

Ότι είχε απομείνει - μετά την Χριστιανική λαίλαπα - από τον αρχαίο πολιτισμό έπεσε στα νύχια κάθε λογής τυμβωρύχων και αρχαιοκαπήλων (το τι φυγαδεύτηκε στο Εξωτερικό - κυρίως κατά τον 19ο αιώνα - αρκεί να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου: «Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων»). Λοιπόν που λέτε, πολλοί Έλληνες χριστιανοί, πήραν διάφορους ογκόλιθους («αγκωνάρια», όπως τα λένε κάποιοι) από τους αρχαίους ναούς και έκτισαν εκκλησίες.

Όποιον χριστιανό παπά κι αν ρωτήσεις γιατί χτίστηκαν χριστιανικοί ναοί πάνω σε αρχαίους ναούς, θα πει πως ήθελαν να «εξαγνίσουν» το χώρο από την «ειδωλολατρία». Πιθανότερο είναι πως ήθελαν να «ελέγξουν» ή να «εκμεταλλευτούν» την δύναμη των αρχαίων ιερών. Εξάλλου είναι γνωστό και κατά ένα μεγάλο ποσοστό επιβεβαιωμένο ότι οι αρχαίοι ναοί ήταν ιδρυμένοι πάνω σε τόπους δύναμης, πάνω σε ειδικούς ενεργειακούς τόπους οι οποίοι πρόφεραν ηρεμία, γαλήνη, ίαση και …

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr