Η ΣΑΜΠΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ... ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ!

 

Αυτό είναι ένα άλλο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα που κερδίζει κάθε χρόνο την παγκόσμια προσοχή. Το καρναβάλι του Ρίο. Ο θρίαμβος της σάμπας. Χορός ατέλειωτος στο διάσημο σαμπαδρόμιο, μήκους περισσότερο από 700 μέτρα, από κορμάρες ημίγυμνες, λευκές και αραπίνες, που ξετρελαίνουν ντόπιους και ξένους. Το show ξεκίνησε και ήδη σκοράρει τα δικά του ρεκόρ.

Χιλιάδες οι χορευτές, τουλάχιστον 40.000 από 13 σχολές σάμπας, διαφορετικού στυλ, υποτίθεται ανταγωνίζονται ενώ τις βαθμολογούν ειδικές επιτροπές. Το ζητούμενο δεν είναι οι νικητές και ποιο είδος σάμπας αρέσει περισσότερο. Αυτό είναι το άλλοθι. Το πιο διάσημο καρναβάλι στον κόσμο είναι η ευκαιρία σ' όσους συμμετέχουν, ακόμα και ως θεατές, ως τουρίστες, να ξεσαλώσουν. Να μεθύσουν, να εκφραστούν σεξουαλικά. Γι αυτό ο δήμος του Ρίο ντε Τζανέιρο μοίρασε 106 εκ. προφιλακτικά και εγκατέστησε 32.600 τουαλέτες.

Οι Πορτογάλοι αποικιοκράτες πριν 300 χρόνια έφεραν το καρναβάλι στη Βραζιλία, το οποίο βρήκε το δρόμο του με την εμφάνιση της σάμπας πριν 150 χρόνια. Τα τελευταία εκατό χρόνια πλέον είναι θεσμός, με τη μορφή που διεξάγεται σήμερα.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ποτάμι του Ιανουαρίου, ήταν η παλιά πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Μεθαύριο τελειώνουν τα δρώμενα του καρναβαλιού και από την επομένη κιόλας η πόλη, το Ρίο, θα μπει στη φάση της προετοιμασίας για το Καρναβάλι του 2021, που έχει οριστεί για τις 12 έως 17 Φεβρουαρίου. Το Καρναβάλι του 2022 στις 15 έως 20 Φεβρουαρίου. Δεν είναι λίγοι που μέσω ταξιδιωτικών γραφείων εξασφαλίζουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και την παρουσία τους μήνες πριν.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 60 ΧΡΟΝΩΝ...