ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΗ ΛΕΣΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ

 

''Σιωπηρό Πάθος'' ο ελληνικός τίτλος της ταινίας του 2016 για τη ζωή της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον (1830- 86). Πρωταγωνίστρια η Σύνθια Νίξον, πασίγνωστη από το ρόλο μιας κοκκινομάλλας δικηγόρου στη σειρά ''Sex and the City''. Δύσκολα να εκτιμήσεις την αξία ενός ηθοποιού όταν τον βλέπεις σε σήριαλ, πολύ περισσότερο σαν κι αυτό, το ''Sex and the City'', που προβάλλεται μεταμεσονύχτιες ώρες σε κανάλι.

Έπαθα την πλάκα μου με την κυρία Σύνθια Νίξον στην ταινία A Quiet Passion. Ρεσιτάλ ηθοποιίας. Σε ρόλο ακραίο τραγικό. Καμιά σχέση με το σήριαλ που δίνει εξετάσεις με το ποια από τις τέσσερις μεγαλοκοπέλλες θα πει την πιο αβανταδόρικη ατάκα σχετικά με σεξ.

Η Νίξον γεννήθηκε το 1966, σα σήμερα 9 Απριλίου, και έκανε δυο παιδιά με τον επί 15ετία πρώτο σύζυγο της, φωτογράφο. Ένα ακόμα παιδί έκανε στο δεύτερο γάμο της με γυναίκα. Από ποιας τη κοιλιά βγήκε το παιδί είναι αδιάφορο. Είπε: ''Μια ζωή έκανα κέφι να πηγαίνω με άντρες. Με γυναίκα; Καμιά τέτοια σκέψη. Τελικά, μια γυναίκα, εγώ, ερωτεύτηκα μια άλλη.. ''. Στη φώτο, με την σύζυγο της.

Δηλωμένη λεσβία και μαχητική των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων η ακτιβίστρια Σύνθια Νίξον κατέβηκε υποψήφια δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το 2018. Το πρώτο σε βάρος της σχόλιο το δέχθηκε από άλλη υποψήφια δήμαρχο, επίσης λεσβία και παντρεμένη με γυναίκα, η οποία χαρακτήρισε την Νίξον ''ανειδίκευτη λεσβία''.

Αν εκλεγόταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης η ηθοποιός δεν αποκλείεται- όπως πολλοί προέβλεπαν- να κυνηγούσε το χρίσμα από το δημοκρατικό κόμμα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. Ο μεγάλος γιος της Νίξον, στα 24 σήμερα, είναι τρανσμπέρδεμα. Είναι trangender. Έχει την απόλυτη στήριξη της μητέρας του.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ