ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

 

Με τον πιστό δεν βγάζεις άκρη. Λέει και με απόλυτη σιγουριά ότι το μαύρο είναι άσπρο. Δεν φταίει αυτός, φελός είναι εκείνος που προσπαθεί να πείσει τον φανατικό πως το μαύρο είναι μαύρο.

Επιμένει η Εκκλησία ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία σ' όποιον κοινωνήσει. Να, τι είπε ο μητροπολίτης Φιλίππων: «Ας αποδείξει κάποιος ότι μεταδίδεται μέσω της μετάληψης, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουμε περιπτώσεις κληρικών που κατέλυαν τη Θεία Κοινωνία και δεν υπέστησαν τίποτε. Ακόμη και σε οποιαδήποτε πανδημία».

Ηλίθιος είναι όποιος έρθει σε διάλογο με τον πιστό. Αποδέχεται ή αρνείται την πίστη του, δηλαδή την τύφλα του, αλλά δεν την αντιμετωπίζει με λογική. Είτε έχει να κάνει με πιστό θρησκείας, πολιτικής ιδεολογίας, ποδοσφαιρικής ομάδας.

Προσωπικά ''συμφωνώ'' με τη θέση της Ιεράς Συνόδου, ότι με τη θεία κοινωνία δεν κινδυνεύει ο πιστός από κανένα κορονοϊό. Ακόμα κι αν κολλήσει, αρρωστήσει κάποιος και καταλήξει στην εντατική νοσοκομείου! Πάλι έχει ''δίκαιο'' το παπαδαριό. Την πάτησε ο χριστιανός διότι δεν είχε μέσα του την αληθινή πίστη. Έτσι είναι. Αν ήταν αληθινός πιστός θα τον προστάτευαν άγιοι κι αγγέλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΟΚΤΩΡ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ