ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 
Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο διάσημος Αμερικάνος συγγραφέας Στήβεν Κίγκ, πολυβραβευμένος και πολυδιαβασμένος. Έχει πουλήσει τουλάχιστον 350 εκατομμύρια βιβλία, κάποια έχουν γίνει ταινίες, άλλα τηλεοπτικές σειρές και κόμικς. Είναι ''ο βασιλιάς του τρόμου'' ο Stephen Edwin King που γράφει ιστορίες θρίλερ και φαντασίας.
 
Το 1979 εκδόθηκε ''Το Κοράκι'', όπου αναφέρεται στον αφανισμό του περισσότερου από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού από άγνωστο ιό. Σήμερα ο Κίγκ δηλώνει ότι απορεί γιατί οι κυβερνήσεις πιάστηκαν ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Αφελής απορία.
 
Ίσως γιατί οι κυβερνήσεις δεν ήταν τόσο ευφάνταστες, όσο ο συγγραφέας που άρχισε να γράφει τις ιστορίες του από τα 7 του χρόνια. Ίσως, πάλι, γιατί οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν να... τρομοκρατήσουν τον κόσμο, όπως κάνει ο ΚΙγκ με τα βιβλία του. 
 
Στα 13 του ο Στήβεν βρήκε ένα μάτσο χειρόγραφα του πατέρα του που τους είχε εγκαταλείψει πριν δέκα χρόνια. Ναυτικός ήταν ο μπαμπάς, αλλά και ερασιτέχνης συγγραφέας με ανολοκλήρωτες ιστοριούλες, που όμως επηρέασαν τον πιτσιρικά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και στα 19 γνώρισε την γυναίκα του με την οποία ακόμα συζεί. Ο μισθός του καθηγητή αγγλικών δεν έφτανε και δούλευε σιδερωτής σε πλυντήριο.
 
Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1947, σα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου. Γνώρισε την πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά και το αλκοόλ και τα βαρειά ναρκωτικά. Έκανε προσπάθειες να αποτοξινωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Το θαύμα έγινε όταν η γυναίκα του κάλεσε σε τραπέζι φίλους και συγγενείς κι εκείνο το βράδυ άναψε το φυτίλι στη μπόμπα. Ποιος το περίμενε να ξηγηθεί έτσι η κυρία Κιγκ! Πως, δηλαδή; Αποκάλυψε ότι ο άντρας της γίνεται κουρέλι από το ποτό και την κοκαϊνη. Αυτό ήταν! Ο διασυρμός στον κύκλο του υποχρέωσε τον ταλαντούχο Στήβεν, από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του περασμένου αιώνα, να κόψει ουσίες και αλκοόλ. 
 
Στο θέμα μας. Γιατί σήμερα η κουβέντα για τον Κιγκ; Επειδή ο κόσμος ζει στον κόσμο του. Του τρόμου και της φαντασίας.
Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΕΓΩΓΗΙΝΟΥΣ