ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ

 

Η κυρία Πόπη Τσαπανίδου, η γνωστή τηλεπερσόνα με το σεξ-απηλ και τα μακρυά μαλλιά που προκαλούν φαντασιώσεις θερμές και υγρές, διεγράφη από την Ένωση Συντακτών. Καραγκιοζιλίκι.

Αυτό είναι το εξόχως σοβαρόν σχόλιον από τον αποδυτηριάκια, ο οποίος έχει διαγραφεί δύο φορές από την Ένωση Συντακτών κι έχει τιμωρηθεί άλλες δύο – τρεις φορές. Κατ’ αρχήν, η κυρία Τσαπανίδου και ο καθένας επαγγελματίας που εργάζεται στην τηλεόραση δεν κάνει δημοσιογραφία. Ένα το κρατούμενο.

Η άποψη μου είναι αυτή. Ούτε ο αποδυτηριάκιας κάνει δημοσιογραφία. Η είδηση είναι δημοσιογραφία. Και το σχόλιο, βέβαια. Όταν, όμως, «παίζεις» με την επικαιρότητα, όταν χρησιμοποιείς την ειδησεογραφία για να παριστάνεις τον διασκεδαστή, τότε δεν κάνεις δημοσιογραφία.

Στήνεται το «Δελτίον Ειδήσεων», υποτίθεται ό,τι πιο δημοσιογραφικό σ’ ένα κανάλι, όμως όχι για να υπηρετήσει την ενημέρωση, όσο για να ιντριγκάρει τους τηλεθεατές, με αποκλειστική σκοπιμότητα να τραβήξει νούμερα. Το νέο της ημέρας βγαίνει στον αέρα με μουσική υπόκρουση, με πλάνα κινηματογραφικά. Τι είναι αυτά, ρε; Όχι, βέβαια, δημοσιογραφία.

Την κυρία Τσαπανίδου, άλλο αυτό, την διέγραψαν διότι, λέει, συμμετέχει σε διαφημιστικό σποτ. Πού είναι το κακό; Προσωπικώς θεωρώ επαγγελματική διάκριση, ένα είδος δικαίωσης για έναν δημοσιογράφο, για έναν τηλεπαρουσιαστή να δέχεται πρόταση από διαφημιστική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι είναι αποδεκτός από τον κόσμο.

Δεν κατάλαβα. Είναι κάτι παράνομο, βρώμικο η διαφήμιση; Όχι, βέβαια. Και όπως πληρώνεται ένας δημοσιογράφος για δημοσιογραφία τηλεοπτική, που είναι το κακό να πάρει ένα πακέτο για διαφήμιση τηλεοπτική.

Διαβάστε ακόμα:

Όταν τα μήντια γίνονται και εισαγγελείς