ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Για τη μασονία του μπάσκετ πρώτος μίλησε ο αποδυτηριάκιας. Τη δεκαετία του '80 ξέφυγε το μπάσκετ στην Ελλάδα, ο μεγάλος Γκάλης, η υπερομάδα του Άρεως και το ευρωπαϊκό του 1987 άλλαξαν τα πάντα. Επόμενο ήταν το πρωτάθλημα να γίνει επαγγελματικό από το 1992 και να επιτραπούν οι ξένοι παίκτες.

Εδώ, όμως, είναι Ελλάδα, όπου όλα στήνονται και διευθύνονται στο πόδι. Καμμία σχέση μ' αυτό που λέγεται οργάνωση και προοπτική. Ό, τι αρπάξουμε. Ο κορεσμός ήλθε γρήγορα.

Λέμε για τη μασονία, να μη ξεχνιόμαστε. Ασφαλώς τον γνωρίζετε το νόμο των συγκοινωνούντων δοχείων. Μιλάμε για φυσική. Για φύση. Δηλαδή; Έλληνες διαχειρίζονται, και στην Ελλάδα, τόσο το μπάσκετ, όσο και το ποδόσφαιρο. Άρα, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ίδιες παθογένειες.

Η μασονία της δημοσιογραφίας στο μπάσκετ επιμένει. Το δικό μας έργο είναι καθαρό, το ποδόσφαιρο βρωμάει. Επειδή στην τελευταία αγωνιστική, και οι τρεις ομάδες της ουράς έχασαν παρ' ό, τι έπαιζαν με αντιπάλους “αδιάφορους”. Όποια από τις τρεις κέρδιζε θα παρέμενε στη μεγάλη κατηγορία, έχασαν και οι τρεις. Ο Πανελευσινιακός, ο Ηλυσιακός, ο Ίκαρος.

Είμαστε ένα έτος φωτός πίσω. Ποιος ασχολείται αν το πρωτάθλημα είναι καθαρό. Το ζητούμενο είναι αν το πρωτάθλημα, τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο, ταϊζει οικονομικά τις ομάδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια η αξία του και ο χαρακτήρας του