ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ 47, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΚΑ

 

«Κερδίστε!» ήταν το σύνθημα στην Ισπανία ανήμερα του αγώνα με την Χιλή. Τίτλοι μεγάλοι και εντυπωσιακοί: «47 εκατομμύρια Ισπανοί περιμένουν από τους 23 ποδοσφαιριστές της εθνικής την επιτυχία της αποστολής. Νικήστε!».

Τέτοια πράματα. Η αποστολή είναι η διάκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Άρα, το ξεχάσαμε το 5-1, δεν τρέχει τίποτα, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν χάθηκε, ΝΙΚΗΣΤΕ την Χιλή!

Και μετά ο τίτλος ήταν «Αστεροειδείς». Αυτό είναι οι Ισπανοί παίκτες μετά την ήττα. Αστεροειδείς που έπεσαν και χάθηκαν. Οχι πια αστέρια.

Τόσο απλά. Τόσο ανόητα. Να μη βλέπεις το πρόβλημα, να μη θέλεις να το δεις και να ζεις στα σύννεφα. Μιλάμε για Ισπανία ή, για Ελλάδα; Μιλάμε για Ισπανία. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι ομαδάρα.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Πάντα σοβαρά μιλάμε! Όταν δεν μπορείς, δεν θα σε βοηθήσουν ό,τι και να σου πουν, Πολεμήστε, Νικήστε. Ανοησίες. Κάτι άλλο; Υπάρχει και κάτι άλλο.

Αυτοί που γράφουν, που λένε στην Ισπανία, στην Ελλάδα, οπουδήποτε, Πολεμήστε, Νικήστε κάνουν το δικό τους παιχνίδι, όχι της εθνικής ομάδας.

Νικήστε, ρε, την Ιαπωνία, λέει ο αποδυτηριάκιας, δέκα εκατομμύρια Έλληνες είναι μαζύ σας.

Διαβάστε ακόμα:

Χειρότερα τα παιδιά του φρέντο από αυτά του φραπέ