ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ

 

Είσαι χώρα χρεωμένη. Όχι μονάχα το δημόσιο ταμείον είναι μείον. Και τα κόμματα σου είναι μείον. Αυτοί που θέλουν, όπως λένε, να σε σώσουν, δηλαδή να σε ξεχρεώσουν, είναι χρεωμένοι. Αδικαιολόγητα.

Δεν είναι φοβερό; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ήταν αντίπαλοι 38 χρόνια, που στην αντιπαλότητά τους οφειλόταν η ύπαρξη τους και ο πρωταθλητισμός τους, αφού δεν κατάφεραν να σώσουν τη χώρα, εκείνο που τους έμεινε ήταν να τακιμιάσουν. Μιλάμε για γεγονότα, όχι για τίποτα σενάρια.

Παρακάτω. Τελικά τα βρίσκουν και ο ΔΟΛ με τον Πήγασο, τα δυο μεγάλα τζάκια τα εκδοτικά. Υπάρχει και τρίτο, η Ελευθεροτυπία, που χρεοκόπησε, που βγήκε από το παιχνίδι. Τι λέμε;

Χρεωμένη η χώρα. Χρεωμένα τα κόμματα. Χρεωμένα και τα δυο μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Στη σούμα με περισσότερα από 400 εκ. ευρώ. Πώς, λοιπόν, να γλυτώσεις; Δεν είναι ελεύθερος αυτός που χρωστάει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα αυτός που τον πνίγουν τα χρέη.

Τελικά, ΔΟΛ και Πήγασος, Ψυχάρης και Μπόμπολας τα βρήκανε. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Γιατί; Είπαμε. Δεν είπαμε; Γιατί τους κυνηγάνε οι τράπεζες. Όχι, δηλαδή, ότι θα σώσουν την κατάσταση με το να γίνουν ένα μαγαζί οι δυο όμιλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τίποτας αδιαφορεί για τον μεγάλο κόσμο