Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΤΟ MEGA

 

Αν είναι δυνατόν, θα πεις. Τρεις από τους πέντε “νταβατζήδες” όπως τους είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή τρεις από τους αρχιερείς της διαπλοκής να ασχολούνται ποιος θα φορέσει τη φανέλλα με το Νο 9. Είναι δυνατόν, κοτζάμ Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδής Βαρδινογιάννης, οι ιδιοκτήτες του Mega να έχουν φθάσει να χωρίσουν τα τσανάκια τους επειδή διαφωνούν για τον σέντερ-φορ του δελτίου ειδήσεων;

Βεβαίως είναι δυνατόν. Όταν είμαι μεγαλομέτοχος, ένας από τους μεγαλομετόχους του Mega είναι επόμενο να με καίει ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου να είναι ο δικός μου. Αυτός που εγώ θα προτείνω. Με τι να ασχοληθώ; Ότι το κανάλι μπαίνει μέσα εκατομμύρια, δεν με κόφτει. Ούτε θα ασχοληθώ πιο κωλοσήριαλ θα γεμίζει το πρόγραμμα.

Η δύναμη ενός καναλιού, δηλαδή η πολιτική επιρροή που ασκεί, φαίνεται από το δελτίο ειδήσεων. Ελέγχω τις ειδήσεις σημαίνει ότι βρίσκομαι σε θέση ισχύος απέναντι στο λεγόμενο πολιτικό σύστημα.

Τη Δευτέρα κάνει πρεμιέρα το δελτίο μετά την παραίτηση της κυρίας Όλγας Τρέμη. Δεν έκανε τη δουλειά της η Τρέμη, σα δημοσιογράφος ανεξάρτητη; Οπωσδήποτε. Η ανεξαρτησία ενός καναλιού είναι η δύναμή του. Αν το κανάλι παίζει παιχνίδι και το πάρει πρέφα ο κόσμος, τότε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να έχει υψηλές, παράλογες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό.

Η ανεξαρτησία, βέβαια, είναι μια έννοια σχετική. Άσε ότι θέλει μαστοριά. Για παράδειγμα να είσαι πράγματι εντελώς ανεξάρτητος και από μακρυά να κάνει μπαμ ότι είσαι στημένος. Όπως να παριστάνεις τον ανεξάρτητο, μάλιστα με τέτοιο τρόπο, που να εξυπηρετείς τα συμφέροντα του αφεντικού σου.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε μια φορά μέσα στα ένθετα