ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

 

Εάν στην Ελλάδα είχαμε σοβαρή κυβέρνηση, τότε θα είχαμε και σοβαρή αντιπολίτευση. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Δεν γίνεται να διαθέτεις σοβαρή κυβέρνηση από τη μια και από την άλλη να 'ναι της πλάκας η αντιπολίτευση. Ποτέ. Αυτά πάνε πακέτο. Αντιπολίτευση παραμύθι φούρναρης; Το ίδιο και η κυβέρνηση.

Γιατί, όμως, η κυβέρνηση, όπως και η αντιπολίτευση, είναι για κλωτσές; Επειδή αυτή είναι η κοινωνία μας. Και τώρα που ζοριζόμαστε οικονομικά και πριν την κρίση η κοινωνία στην Ελλάδα είναι ελάτε να γελάσουμε. Ε, λοιπόν, για να μιλήσουμε πολιτικοποιημένα που λένε οι κουλτουριάρηδες, αυτή η κοινωνία γεννάει και τρέφει αυτό το δίδυμο της συμφοράς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης. Εάν είμασταν σοβαροί, τότε η κυβέρνηση μας θα ζούσε, λέει ο αποδυτηριάκιας, στους ρυθμούς της Αμφίπολης. Ακριβώς. Τα πάντα όλα εκεί, στις ανασκαφές των αρχαιολόγων. Εκεί, κύριοι μαλάκες, είναι ο θησαυρός μας, ο εθνικός θησαυρός. Όλα μας τα λεφτά!

Υπουργείο Αμφίπολης έπρεπε να γίνει. Με σοβαρό υπουργό. Με Έλληνα υπουργό. Εννοώ με άτομο που ξέρει από Ελλάδα και παίζει τεχνοκρατικά στα δάκτυλα τον γλόμπο όλο. Με επιτελείο διάλεκτο που να πυροβολεί κάθε μέρα τον πλανήτη με το τι πρόκειται να αποκαλυφθεί πότε σ' αυτό το μέρος, πότε στο άλλο. Να κρατάει το σύμπαν σε αγωνία. Θρίλερ κανονικό. Τα παγκόσμια μήντια να τα κάνει αιχμάλωτα, γιουσουφάκια της Ελλάδος. Το πιο εύκολο.

Και μετά την Αμφίπολη, άλλο έργο! Και μετά το άλλο έργο, το μεθεπόμενο. Ελλάδα είμαστε, ρε, μέσα στις σάρκες μας, στα εντόσθια μας βρίσκονται όλα όσα ενδιαφέρουν την διεθνή κοινότητα. Οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 8 Αυγούστου, το 2014, ανακαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη ο τάφος στο Λόφο Καστά, στην Αμφίπολη. Ξεχάσαμε πόσο έπαιξε παγκόσμια η Ελλαδάρα ομαδάρα από το μέγα ερώτημα αν είναι ή όχι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως το λέω. Όπως το έχω ξαναπεί. Η βαρειά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός της. Ο αρχαίος πολιτισμός και τα μυστικά του, οι ρίζες του βρίσκονται θαμένες στην ελληνική γη.

Να πάει να γαμηθεί η κρίση. Κάθε μέρα θα πότιζα τον πλανήτη με πληροφορίες από Μέγα Αλέξανδρο και Κάσσανδρο και Λέανδρο και Φίλιππο και Όμηρο, και Τροία, και Αχιλλέα. Ο πλούτος. Ο αληθινά εθνικός πλούτος.

Διαβάστε ακόμα:

Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής και Μέγας Αλέξανδρος