Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΖΕΝΗ

 

Δεν θυμάμαι την Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε ταινία όχι στην προσωπική της ζωή που δεν μας ενδιαφέρει, να είχε δώσει ερωτικό φιλί σε άνδρα. Ο πρωταγωνιστής του έργου να πάρει στην αγκαλιά την δημοφιλέστερη Ελληνίδα ηθοποιό και με πάθος, με πόθο, να την χουφτώσει, να την φιλήσει στο στόμα. Η μακαρίτισσα το έπαιζε το κορίτσι της ελληνικής οικογένειας.

Και η άλλη, η Τζένη Καρέζη, το αντίπαλο δέος της Βουγιουκλάκη, δεν ήταν η γκόμενα. Ωραίο πρόσωπο, όμως άβυζη και με κορμί νοικοκυράς. Το sex-symbol τη δεκαετία του '60 ήταν η Ζωή Λάσκαρη. Καμία σύγκριση ως ηθοποιός με τις άλλες δύο. Η Θεσσαλονικιά, άλλωστε, δεν πήγαινε για ηθοποιός, δεν “το είχε”, απλά είχε βγει σταρ Ελλάς, λέγεται στα 15 της, όχι μεγαλύτερη, και βρέθηκε λόγω Δαλιανίδη στην ταινία “Ο Κατήφορος”, του 1961.

Γύρισε συνολικά 24 ταινίες, σ' όλες πρωταγωνίστρια. Ξαδέλφη της είναι η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη, όπως και αυτής το όνομα, γι αυτό της το αλλάξανε σε Λάσκαρη. Γεννήθηκε σα σήμερα 12 Δεκεμβρίου, το 1944. Κυκλοφορεί λες και έχει φορέσει στο πρόσωπό της μια γυαλιστερή μάσκα και δείχνει ένα αφύσικο, εξωγήινο πράμα, πρόσωπο εντελώς τεντωμένο.

Η Λάσκαρη έκανε δυο κόρες, με διαφορετικό πατέρα. Η πρώτη είχε παντρευτεί τον μακαρίτη Βλάση Μπονάτσο και η άλλη, κόρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, είχε παντρευτεί τον σημερινό δήμαρχο Στυλίδος Απόστολο Γκλέτσο. Πασίγνωστος ο δεσμός της Ζωής Λάσκαρη με τον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο και εντελώς άγνωστη η ερωτική της σχέση με την άλλη φιρμάρα τραγουδιστή, τον Γιάννη Πάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Είχε ανδρισμό η τσουτσού του Χατζησάββα