Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΥΜΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ

 

Ενός λεπτού σιγή. Αυτό κάνεις όταν ένας τεράστιος ηθοποιός και απόλυτα πετυχημένος στην καριέρα του, μάλιστα αφού έζησε δεκαετίες την περιπέτεια και τη διασημότητα, λέει ότι Απέτυχα στο θέμα της καρδιάς. Τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα σιωπής. Να σκεφθείς τι είπε ο άνθρωπος που πλησιάζει τα 80, σε λίγο θα συμπληρώσει τα 78.

Αλητάμπουρας ο Τζακ Νίκολσον. Απαραίτητο προσόν αυτό για να φθάσεις στην κορυφή, δεν φθάνει μονάχα το ταλέντο, ειδικά στο σινεμά, άλλος κόσμος το θέατρο. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζώνυ Ντεπ, όχι απλά αληταράδες του κερατά, αλλά με ποινικό μητρώο καραμπινάτης εγκληματικότητας από πιτσιρικάδες, πριν ακόμα τους ανακαλύψει ο σινεμάς.

Αληταράς κλάσεως, και αυτός ψιλοπαρανοϊκός, ο Τζακ Νίκολσον σε συνέντευξή του έβγαλε τον ανθρώπινο καϋμό του. Έκανε γάμους, έκανε παιδιά, είχε πολλές ερωμένες, όμως στο ταμείο, στον απολογισμό του σ' αυτήν την ηλικία, έβγαλε το πικρό συμπέρασμα. Στον έρωτα βγήκε χαμένος. Δηλαδή; Δεν ερωτεύθηκα. Δεν με ερωτεύθηκε κάποια τόσο δυνατά, τόσο συναρπαστικά όσο θα ήθελα.

Δεν τα είπε έτσι ακριβώς ο μισότρελοος Τζακ Νίκολσον. Αυτό είναι το πνεύμα της κουβέντας του. Να μάθουμε να πιάνουμε το βάθος, την ουσία, την αλήθεια στα λόγια του αλλουνού. Και το πιο φοβερό;

Ελπίζω, λέει, ο Τζακ. Ελπίζω να βρω αυτό που δεν γνώρισα. Να ζήσω τον μεγάλο έρωτα. Πήρες χαμπάρι; Μιλάει σα να 'ναι 35αρης, 40αρης. Είναι 80αρης και δεν αποκλείει να του κάτσει η καλή ζαριά. Ξέρεις. Κάτι τέτοιοι τύποι το θάνατο, το τέλος δεν το βάζουν με τίποτα στο πνευματικό τους ρεπερτόριο. Ζούμε, σου λένε. Όσο ζούμε. Θάνατος; Τι είναι αυτό, δεν το ξέρουμε, δεν είμαστε από το χωριό του Χάρου.

Διαβάστε ακόμα:

Για πρόεδρος μετά τον Ομπάμα ο Τζωρτζ Κλούνυ