ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Δεν τους βγαίνει τίποτα εκεί στο Μέγκα, τελικά. Ούτε η άνοδος της θεαματικότητας του δελτίου ειδήσεων, ούτε το άνοιγμα στον Τσίπρα, ούτε, όμως και η ευνοϊκή ρύθμιση από τις τράπεζες των δανείων τους. Θέματα καφτά και τα τρία.

Αρχίζουμε από το Μέγκα, όπου η πρώτη μέρα της εβδομάδος πριν από τις εκλογές, επιφύλαξε ακόμη μία ψυχρολουσία στην εργοδοσία και τους υπευθύνους του δελτίου ειδήσεων. Η τριάδα Τρέμη, Πρετεντέρη και Ευαγγελάτου αναδείχθηκε τρίτη. Πίσω από την Χούκλη του Αντένα και τον Α.Σρόιτερ του Άλφα.

Τις ειδήσεις του Αντέννα παρακολούθησαν 854 χιλιάδες (ποσοστό 20,7%), το δελτίο του Alpha 783 χιλιάδες (ποσοστό 21,5%), τις ειδήσεις του Μega 738 χιλιάδες (ποσοστό 17,8%), το δελτίο του Star 403 χιλιάδες (ποσοστό 10%), το δελτίο του Σκάι 335 χιλιάδες και ποσοστό 7,2%.

Οι εργοδότες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και θεωρείται βέβαιο ότι σε περίπτωση μεγάλης αποτυχίας τη βραδυά των εκλογών, θα πέσουν κεφάλια. Ο προβληματισμός τους μεταξύ άλλων αφορά και την επιλογή του Νίκου Ευαγγελάτου για τη θέση του σχολιαστή, σε μία κατ' εξοχήν πολιτική περίοδο, με θεματολογία που δεν αποτελεί το φόρτε του.

Άσχημα τα νέα για τους εκδότες και από τον τραπεζικό τομέα. Σε σύσκεψη εκπροσώπων τραπεζών με εκπροσώπους του ΔΟΛ, του Πήγασου, του Μέγκα και του Αντέννα, κατατέθηκε πρόταση για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών, αλλά η απάντηση των τραπεζιτών ήταν αρνητική.

Όπως έγραψαν οι typologies.gr, οι εκπρόσωποι των τραπεζών, αν και ήθελαν να ανταποκριθούν, έκαναν πίσω διότι φοβήθηκαν αφενός τον πολιτικό αντίκτυπο μιας τέτοιας ενέργειας και αφετέρου τον έλεγχο από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Η άρνησή τους ερμηνεύθηκε από τους επιχειρηματίες και ως μήνυμα από την κυβέρνηση, καθώς είχε προηγηθεί και η επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Η εντολή που δόθηκε ήταν για μια διακριτική αλλά ευανάγνωστη στροφή από τις εφημερίδες, με πρώτο το «Βήμα», αλλά και των τηλεοπτικών σταθμών.

Και εδώ είμαστε τώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τρέμη χειρότερα από τη Σαράφογλου