ΘΥΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

 

Πρόσεξε, αν δεν το έχεις πιάσει, σε τι λούκι έχουμε πέσει. Η Bild είναι μία δυνατή εφημερίδα στην Γερμανία και την υπολογίζουν όλοι, κυβερνητικοί κι όχι. Κι όταν μιλάμε για Γερμανία, για να ξέρουμε τι λέμε, αναφερόμαστε στην πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης. Μόνον; Αν τραβήξει το χαλί η Γερμανία, τότε η Ελλάδα βγήκε από τον χάρτη.

Θα πει κάποιος αυτό θα είναι καλό. Όχι, κύριε, δεν είναι καλό ακόμα κι αν συμφωνείς, με την έξοδο από την Κομισιόν. Άλλο, δηλαδή, σε διώχνουν, επειδή δεν σ' αντέχουν περισσότερο, κι άλλο φεύγεις μόνη σου.

Λέμε, για να μη ξεχνιόμαστε, για την Bild, που είναι γερμανικό φύλλο, αλλά με πολυεθνικό ακροατήριο. Πρόσεξε σύντροφε, λοιπόν. Τις τελευταίες εβδομάδες η Bild τα γράφει έτσι που ο πρώην υπουργός και πράσινος βουλευτής Γιούργκεν Τρίτιν είπε αγανακτισμένος: «Η Bild έχει συμπεριφορά ρατσιστική κατά των Ελλήνων...». Ποιο είναι το σχόλιό σου, σύντροφε;

Με πήδηξε αυτός ο Τρίτιν. Όχι η Bild, αλλά ο «προστάτης» των Ελλήνων. Εγώ έτσι ένοιωσα. Με χαμήλωσε αυτός ο Τρίτιν, που βέβαια στόχος του είναι η Μέρκελ. Ο άνθρωπος κάνει πολιτική, κάνει αντιπολίτευση, στα παπάρια του οι Έλληνες.

Είσαι π.χ. Αλβανός και ακούς κάποιους στην Ελλάδα να λένε τούτο και το άλλο είναι ρατσιστική συμπεριφορά στους Αλβανούς. Στους μαύρους. Στους μετανάστες. Στους όποιους. Σε θεωρούν ασήμαντο. Άτομο που χρειάζεται προστασία. Δεν είσαι κάποιος, είσαι εκείνος που χρειάστηκε φροντίδα διότι βρίσκεσαι σε κοινωνική απομόνωση, σ' έχουν για φτύσιμο, είσαι βάρος, καλύτερα να μην υπάρχεις, για ορισμένους.

Έτσι που λες. Όταν ο άλλος λέει ότι συμπεριφέρεστε ρατσιστικά στους Έλληνες εννοεί ότι είμαστε λαμόγια, φουκαράδες, προβληματικοί, μειονεκτικοί, κάποιοι που δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι.

Διαβάστε ακόμα:

Απέναντι στο διαρκές σκάνδαλο ο Τσίπρας