Η ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

 
Κυκλοφορεί μέσα στο σούπερμάρκετ ο πρώην τηλεοπτικός σταρ και μοιάζει χαμένος. Σίγουρα κάτι έχει πάθει το παλληκάρι. Βολτάρει ανάμεσα στις προθήκες και τα ράφια, τον βλέπεις και σκέπτεσαι πως σίγουρα δεν ξέρει τι ψάχνει να αγοράσει. Είναι για λύπηση, ακριβώς επειδή κανένας δεν τον χαιρέτησε... Όταν είχε την εκπομπή, τότε τον σταματούσαν στο δρόμο, στην τράπεζα, του μιλούσαν άγνωστοι, στο γήπεδο γινόταν πηγαδάκι γύρω του, όλοι ήθελαν την κουβέντα του.
Η αρρώστεια λέγεται «υαλίτιδα». Απ' αυτήν πάσχει εκείνος που δεν αντέχει την απώλεια της διασημότητας, της αναγνωρισιμότητας που είχε λόγω της τηλεοπτικής εκπομπής του. Τον κόψανε από το κανάλι, χάθηκε ο φουκαράς από το γυαλί, και ο κόσμος τον... ξέχασε. Κι αν τον θυμάται, άντε ένας στους 20 και τους 30 να τον σταματήσουν, να του δώσουν σημασία.
«Υαλίτιδα». Νόσος που σκοτώνει, χωρίς υπερβολή. Ο τύπος νομίζει ότι κάποιος ξεχωριστός είναι επειδή απλά τον βλέπανε από την τηλεόραση. Και η επιβεβαίωση προέκυπτε όταν του χαμογελούσαν άγνωστοι και περίμεναν να αλλάξει μαζί τους μια λέξη. Κι όταν σταμάτησε να βγαίνει στο κανάλι, γι' αυτόν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ένα είδος θανάτου. Για ένα ακόμα θύμα της υαλίτιδας.

Διαβάστε ακόμα:

Ραντεβού με τον Τσίπρα η Μαντόνα