ΑΧΡΗΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη από ντιμπέιτ, αλλά μόνο από εθνική συνεννόηση. Καθαρές κουβέντες. Έχει καεί η γούνα μας από την έλλειψη σοβαρότητας και ουσίας στο δημόσιο διάλογο μεταξύ των κομμάτων, που μία ακόμη ...παράσταση δεν θα βοηθούσε κανέναν. Γιατί αυτό θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης και μην έχετε καμία αμφιβολία.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συχνά σε ξένες χώρες, τα ντιμπέιτ δεν έγραψαν ποτέ ιστορία στην Ελλάδα, καθώς οι πολιτικοί δεν έμαθαν ποτέ να λένε την αλήθεια. Και δεν λένε την αλήθεια ίσως γιατί δεν τους το ζήτησε ποτέ κανείς και κανείς δεν τους ψήφισε με βάση το βαθμό ειλικρίνειας. Απόδειξη πως όποια γκάφα και να κάνει ένας πολιτικός στο ντιμπέιτ, όποια βλακεία και να πει δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στα εκλογικά ποσοστά του κόμματος του.

Εκείνο, λοιπόν, που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι το φαίνεσθαι, αλλά το είναι.

Είναι, τουτέστιν μία σοβαρή κουβέντα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μέλλον της χώρας. Μία συζήτηση είτε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας είτε των ίδιων των κομμάτων για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να κλειστούν μόνοι σε μία αίθουσα και να μη βγούν ποτέ από εκεί αν δεν έχουν βρει τις λύσεις στα φλέγοντα θέματα. Να παίξουν και γροθιές αν χρειαστεί.

Χάνουμε χρόνο με το να περιμένουμε τις εκλογές. Αναμφισβήτητα. Κάθε μέρα που περνά προσθέτει και νέα βάρη στον προυπολογισμό. Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από τότε που οι πολιτικοί σήκωσαν τα χέρια και η χώρα είναι στην ουσία ακυβέρνητη. Τον Ιούλιο το πολιτικό σύστημα με τη συμφωνία για το μνημόνιο έκανε ένα βήμα μπροστά και από τότε που οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές πέντε βήματα πίσω.

Μαύρο στους ανίκανους...

Διαβάστε ακόμα:

Σύριζα και ΝΔ ξανατάζουν σκίσιμο των μνημονίων!