ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΓΙΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μέγα το λάθος της Καγιά να κρίνει την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη με στιλιστικούς όρους. Λες και ο ΟΗΕ είναι μία διεθνής πασαρέλα.

«Στους άνδρες μου αρέσουν πάρα πολύ το κοστούμι και το πουκάμισο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δουλειά, που αναλαμβάνεις να εκπροσωπήσεις έναν ολόκληρο λαό, θέλω να βλέπω σοβαρότητα. Επίσης, μου αρέσει η γραβάτα και θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να φοράς γραβάτα σε πολύ επιλεγμένα και επίσημα events, όταν σε έχουν καλέσει, για να τιμήσεις την περίσταση».

Μέγα το λάθος. Πρώτα-πρώτα γιατί κανείς δεν την είχε ρωτήσει και δεύτερον γιατί η εμμονή του πρωθυπουργού στην αγραβατοσύνη δεν είναι στιλιστική, αλλά καθαρά πολιτική πράξη. Τον χαρακτήρα αυτό έχει δώσει ο ίδιος ο Τσίπρας με δύο δηλώσεις του, που σπεύδω να υπενθυμίσω για να ξέρουμε τι λέμε. Η πρώτη δήλωση έγινε το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου, οπότε και δεσμεύθηκε να φορέσει γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος. Πολιτικότατο.

Η δεύτερη δήλωση έγινε στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά από τρεις μέρες, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στον οποίον δεσμεύθηκε ότι θα φορέσει γραβάτα όταν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους.

Άλλη μία κολοτούμπα αυτή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η «kolotoumpa» είναι μετά το «fakelaki» η δεύτερη ελληνική λέξη της κρίσης που πολιτογραφείται διεθνώς. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στα χρόνια της μιζέριας της, η Ελλάδα εξάγει πολιτισμό. Σ' αυτό έπρεπε να ποντάρει η Βίκυ με τις διεθνείς επαφές και γνωριμίες. Κολοτούμπα.

Να περάσει γρήγορα σε όλα τα διεθνή λεξικά πριν την επισκιάσει η άλλη ερμηνεία της υπαναχώρησης για «βίαιη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ», που λάνσαρε πρώτος ο Γ. Δραγασάκης.

Η απουσία γραβάτας, πάντως ανήκει ακόμη στις πολιτικές –και τις στιλιστικές βέβαια- σταθερές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Με αγορά καναλιού έρχεται η Γιάννα ξανά στο προσκήνιο