ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

πηγή: Intime
 

Δεν παίζουν αύριο το ντέρμπυ τους Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά το μεταπροσεχές Σάββατο. Κανένα πρόβλημα. Τα προεόρτια έχουν ξεκινήσει. Τα ινδιάνικα τύμπανα του πολέμου, μαζύ με κάθε κρουστό όργανο της ανοησίας βαράνε εδώ και... ημέρες, και από τις δύο πλευρές.

Μεγάλο γεγονός, δεν λέω, όποτε συναντιώνται οι δύο δημοφιλέστερες ομάδες. Γεγονός ποδοσφαιρικό, για να μη ξεχνιόμαστε. Όταν, όμως, είσαι αυτός που είσαι, δηλαδή δεν έχεις τίποτα άλλο αξιόλογο να τραβήξει το ενδιαφέρον σου, τότε την πέφτεις τόσο πρόωρα στο ντέρμπυ. Και δείχνεις την ανυπαρξία της ύπαρξής σου.

Ναι στο ποδόσφαιρο. Ναι στο πρωτάθλημα. Ναι στο ντέρμπυ. Γιατί, όχι. Παραπάει, όμως, να βάζεις στη σέντρα της ζωής σου ένα παιχνίδι που θα γίνει δύο εβδομάδες μετά, δέκα ημέρες μετά. Αυτό σημαίνει ότι σε έχει βαρέσει η φτώχεια ζωής. Και δεν μιλάμε για την τσέπη σου.

Η κουβέντα για τις φυλλάδες. Για τους τίτλους τους πρωτοσέλιδους. Θα τους κάνουμε, θα τους δείξουμε. Και να σκεφθεί κανείς ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει για να γεμίζει, να δίνει ένα «κάτι άλλο» στη ζωή μας, όχι να την «αδειάζει». Όχι να φωτίζει σε κάποιους την κλούβια ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμιος Ελληνας δημσιογράφος