ΑΔΩΝΙΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Απ’ όλα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, μέσα και έξω από το θέατρο Βέμπο, ανάμεσα στον Λάκη Λαζόπουλο και τον Άδωνι ένα ξεχωρίζω ως άξιο σχολιασμού. Την ετοιμότητα του βουλευτή να παρέμβει για να απαντήσει δια ζώσης στον ηθοποιό. Ο Άδωνις έχει καθιερώσει ένα νέο επάγγελμα. Το επάγγελμα του μανιακού της επικοινωνίας.

Αυτή είναι η πρώτη του ιδιότητα, και ακολουθούν πολλά μέτρα πίσω, οι άλλες δύο ιδιότητες, του βουλευτή και του βιβλιοπώλη. Ο Γεωργιάδης θα ήταν μανιακός της επικοινωνίας ακόμη κι αν ήταν ένας απλός μανάβης, ένας μπακάλης ή ένας εργάτης, γιατί αυτή είναι η φύση του. Να επικοινωνεί. Σαν μανάβης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να καλέσει τον ανταγωνιστή του σε ντιμπέιτ στην πλατεία της συνοικίας, με θέμα ποιος πουλά τα καλύτερα και φθηνότερα προιόντα. Από την άλλη σαν μπακάλης θα κατήγγειλε με την ντουντούκα το σούπερ μάρκετ για την ποιότητα των προιόντων του.

Έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό για να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι τεκταίνεται στα ΜΜΕ. Ποιος τον έβρισε και ποιος τον επαίνεσε. Και όχι μόνο αυτό. Να γνωρίζει τι ειπώθηκε και πως για να είναι έτοιμος να το σχολιάσει όταν του ζητηθεί. Στο ρόλο του μανιακού της επικοινωνίας τον βοηθά και η διαίσθηση του. Όλη μέρα την Τρίτη συζητούσε με φίλους του αν θα έπρεπε να μπουκάρει το βράδυ στο θέατρο Βέμπο.

Ήταν βέβαιος ότι ο Λαζόπουλος θα του την έπεφτε άγρια. Το βράδυ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ, όταν ο Λαζόπουλος άρχισε να τον πυροβολεί. Έμαθε για την επίθεση μόλις βγήκε από το στούντιο και τίποτε δεν μπόρεσε να τον κρατήσει.

Μηχανισμό παρακολούθησης των ΜΜΕ έχουν στήσει και άλλοι πολιτικοί, εκτός από τα κόμματα. Πρώτος διδάξας και σ’ αυτό φέρεται να ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γραφείο του οποίου είχε εγκατασταθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθεί τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα sites.

Διαβάστε ακόμα:

Να ξεβρακωθούν.. ντυμένοι διάσημοι της πλάκας