ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

 

Την πρωτοχρονιά του 1785 κυκλοφόρησε στην Αγγλία η εφημερίδα THE TIMES, όπως έγινε παγκόσμια γνωστή. Η πρώτη της ονομασία ήταν The Daily Universal Register. Είναι η πρώτη εφημερίδα στον κόσμο που χρησιμοποίησε τη λέξη Times στο όνομά της. Γιατί η αναφορά στην εν λόγω παραδοσιακή εφημερίδα, που σήμερα επιχειρηματικά ανήκει σε αμερικάνικο όμιλο και συγκεκριμένα στον μεγαλομηντιάρχη Ρούπερ Μέρντοχ;

Έναν αιώνα αργότερα από την ίδρυση των Times του Λονδίνου, συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου, σα σήμερα το 1886, για πρώτη φορά άρχισαν να δημοσιεύονται στην εν λόγω εφημερίδα οι χρηστικές πληροφορίες που αποκαλούμε «Μικρές Αγγελίες». Χρειάστηκαν 101 χρόνια από την ίδρυσή της για να λειτουργεί... μεσιτικά η εφημερίδα και με τηλεγραφικές αναφορές να εξυπηρετεί τους αναγνώστες που κάτι έχουν ανάγκη να πουλήσουν, αγοράσουν, ανταλλάξουν.

Κι άλλα εκατό χρόνια χρειάστηκε να περάσουν, για να έρθουμε στα δικά μας, για να μετατραπεί σε... περίπτερο και πολυκατάστημα η εφημερίδα, που κουβαλάει CD, DVD, προφυλακτικά, οδοντόπαστες, πετσέτες, βιβλία κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Πρεμιέρα με 2.000 τηλεθεατές