ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΡΑΜΠ

 

Είναι για κλωτσές όσοι άρχισαν να απλώνουν τον... προβληματισμό τους, για το τι είναι καλύτερο, να βγει νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο λαϊκιστής Ντόναλντ Τραμπ ή, η σοβαρή και έμπειρη Χίλαρυ Κλίντον. Τι μας συμφέρει ως Ελλάδα. Έχω απάντηση άνευ ρίψεως γιαουρτόπιττας στη μάπα των σχολιαστών...

Είναι η ηλιθιότητα, και σκέτος αποπροσανατολισμός, να αναρωτιέται κανείς, να αναλύει το... θέμα. Όποιος και να είναι ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής, ένα και το αυτό για την Ελλάδα. Γιατί; Επειδή όποιος και να εκλεγεί θα αποφασίζει όπως είναι υποχρεωμένος κι όχι όπως ο ίδιος γουστάρει, όχι σύμφωνα με όσα έλεγε προεκλογικά.

Να, όμως, που στις δημοκρατίες παίζει το παραμύθι της «διαφορετικότητας». Ότι ο Τσίπρας είναι... κάτι άλλο από τον Σαμαρά. Ότι ο Σαμαράς κάτι άλλο από τον Παπανδρέου. Ότι ο Παπανδρέου κάτι άλλο από τον Καραμανλή. Πράγματι όλοι οι πρωθυπουργοί, νυν και υποψήφιοι, είναι διαφορετικοί. Μόνον σ' ένα διαφέρουν. Ότι ο μεν είναι αντιπολίτευση, ο δε κυβέρνηση. Και ο αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση είναι ίδιος με τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Όχι ακριβώς το ίδιο, είναι λίγο χειρώτερος.

Στις αμερικάνικες εκλογές ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Αν, δηλαδή, πράγματι το ντέρμπυ θα γίνει ανάμεσα στον σώουμαν, στον σαχλαμάρα Ντόναλντ Τραμπ και σ' αυτήν την αγάμητη, την πρώην πρώτη κυρία Χίλαρυ Κλίντον. Ακόμα δεν έχει δοθεί το χρίσμα στον υποψήφιο πρόεδρο τόσο από το Δημοκρατικό, όσο και από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Προς το παρόν, η μάχη είναι επικοινωνιακή, ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Αν δεν έπαιζε η Κλίντον, πιθανόν να μην μπορούσε κανείς να σταματήσει τον Τραμπ, παρ' ό,τι δεν τον γουστάρουν, τον θεωρούν ανοικτά επικίνδυνο γερουσιαστές και στελέχη των Ρεπουμπλικανών. Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ κάνει χοντρό παιχνίδι, τα έχει βάλει με τους μουσουλμάνους, αλλά και τους μετανάστες. Από την άλλη η Κλίντον στο Νο1 πρόβλημα αιχμής των ΗΠΑ, την παράνομη μετανάστευση, προτείνει να «υιοθετηθούν» όλοι, να τους δοθεί υπηκοότητα, ενώ μαζύ της είναι η πλειοψηφία των μαύρων και των μορφωμένων Αμερικανών.

Μαλακίες. Είπαμε. Τίποτα δεν ισχύει στην πολιτική. Αύριο, για παράδειγμα, με πρόεδρο την Κλίντον οι ΗΠΑ να διώξουν τους μετανάστες. Και με Τραμπ στον Λευκό Οίκο η Αμερική να καλοσωρίζει κάθε πρόσφυγα.

«Ο Τραμπ είναι απατεώνας, ένας τσαρλατάνος...» είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, ο Ματ Ρόμνυ, που έχασε το 2012 από τον δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα. Ο σύζυγος της Χίλαρυ, ο Μπιλ, που όπως ο Ομπάμα εκλέκτηκε δύο φορές, είπε: «Μην είσαστε μαλάκες, νούμερο ο Τραμπ αλλά πάρτε σοβαρά τον κίνδυνο να κερδίσει και το χρίσμα και τις εκλογές».

Διαβάστε ακόμα:

Ντόναλντ Τραμπ(ούκος)