Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

 

Ξεκάθαρα πράγματα. Η κυβέρνηση η λαϊκιά παραχωρεί τα κανάλια στους διαπλεκόμενους. Βεβαίως η κυβέρνηση είναι λαϊκιά, διότι όπως είναι γνωστό είναι αριστερή. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν λαϊκιά διότι δεν ήταν αριστερή.

Είναι ο μαλάκας σήμερα όποιος δεν αναγνωρίζει την Νο4 εξουσία, τα μήντια. Μη σου πω ότι αυτή η εξουσία είναι ισχυρώτερη της πολιτικής, της δικαστικής, της αστυνομικής. Εξουσία ασκεί στην πραγματικότητα και η Εκκλησία, αφού κι αυτή στο όνομα της θρησκείας επηρεάζει κοσμάκη, αλλά δεν την υπολογίζουν για πραγματική εξουσία λόγω του... «πνευματικού» χαρακτήρα της. Ότι, δηλαδή, ο άλλος επικοινωνεί πνευματικά με τον Θεό, με τον Χριστό, με τους αγίους, όχι λόγω μαστούρας, λόγω φανατίλας, λόγω φόβου για το Άγνωστο.

Έλα! Το παρατραβήξαμε. Γιατί, όχι. Τέλος πάντων, το θέμα είναι οι τηλεοπτικές άδειες. Θα δοθούν σ' όποιον, σ' όποιους πληρώσουν.

Περιουσία του δημοσίου είναι οι συχνότητες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές. Και έρχεται η αριστερή, η λαϊκιά κυβέρνηση και λέει «Θέλω λεφτά», όποιος γίνει ιδιοκτήτης στα κανάλια θα πληρώσει. Όποιος, δηλαδή, πάρει στα χέρια του την εξουσία των μήντια.

Δικαστήρια η κυβέρνηση δεν πουλάει, π.χ. τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάποιο εφετείο κ.α. Ούτε αστυνομικά τμήματα βγάζει στο σφυρί. Ούτε παραχωρεί π.χ. στον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση το δικαίωμα να νομοθετεί 5-6 νόμους για το άλφα και το βήτα θέμα. Αυτά είναι υπευθυνότητα των κυβερνήσεων των εκλεγμένων.

Τα κανάλια, όμως, ας τα πάρουν οι έχοντες πακέτο και όσοι απ' αυτούς θέλουν να κάνουν παιχνίδι με την λεγόμενη «τέταρτη» εξουσία. Δεν κατάλαβα. Για τη ψυχή της μάνας τους οι διαπλεκόμενοι θα τα χώσουν στον Τσίπρα και τον Παπά για να πάρουν ένα κανάλι; Όχι, βέβαια. Για πάρτη τους. Επειδή κι αυτοί, οι διαπλεκόμενοι, όπως οι της λαϊκιάς κυβέρνησης, θέλουν να προσφέρουν στον λαό.

Τι θα μπορούσε να γίνει για να μην πέσουν τα κανάλια στη διαπλοκή. Τίποτα. Από τη στιγμή που η ενημέρωση, όχι μόνον η «ψυχαγωγία» είναι βιομηχανία, τότε μπαίνει στο παιχνίδι το κεφάλαιο, η κονόμα, το συμφέρον. Άρα, μη μας τα ζαλίζετε ότι εμείς είμαστε αριστεροί, οι άλλοι δεξιοί.

Διαβάστε ακόμα:

Βατόμουρο στον Τσίπρα, αλλά και ελπίδες για ανάκαμψη