Ο ΓΑΙΤΑΝΟΣ, OI GAY ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ

 

Για να καταλάβεις ποιο είναι το πρόσωπο, να σου μεταφέρω τι ο ίδιος ο καλλιτέχνης είχε γράψει. Πριν κρίνεις κάποιον οφείλεις να γνωρίζεις την πνευματική διάσταση στην οποία βρίσκεται. Διάβασε, λοιπόν, πρώτα τον ερμηνευτή των βυζαντινών ύμνων:

«Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που με πλησίασε νέγρος πλανόδιος πωλητής πειρατικών δίσκων. Στάθηκε δίπλα μου, ένα ανίερο μίασμα με τη φρικώδη διάπλασή του και ανοίγοντας το στόμα του κραύγασε λέξεις τις οποίες δεν καταλάβαινα και που σίγουρα ήταν αρχαίες βλασφήμιες που εξυμνούσαν κάποιον σκοτεινό Θεό από τα βάθη της ζούγκλας, ξεχασμένες είτε από το χρόνο, είτε από βολική λήθη για τις φρικτές συνέπειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

»Αμέσως έκλεισα τα μάτια μου και σφάλισα τα αυτιά μου σιγοψέλνοντας ένα από τα αγαπημένα μου τροπάρια, προσευχόμενος να φύγει αυτός και οι σατανικές δυνάμεις που τον καθοδηγούσαν και σαν από θαύμα έφυγε μόνος του μετά από 5 λεπτά! Τον νίκησα μόνο και μόνο με τη δύναμη της μουσικής μου, φανταστείτε να χειροδικούσα κιόλας!».

Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος, ο εκκλησιαστικός τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος, να «αφήνεται», να «δίνεται» σε διάφορες κουτσομπολίστικες και «νυχτερινές» εκπομπές της τηλεόρασης; Είναι απίθανο να μην παρεξηγηθεί. Ό,τι κι αν λέει.

Ύστερα είναι και το άλλο. Γιατί αυτή η μανία να ρωτάνε τον συγκεκριμένο Πέτρο Γαϊτάνο, και ο ίδιος να «συμμετέχει» σε τέτοιο «επικοινωνιακό παιχνίδι, περί ομοφυλοφιλίας. Πραγματικά δεν ξέρω άλλον καλλιτέχνη, πολιτικό, επιστήμονα, συγγραφέα, τέλος πάντων κάποιον επώνυμο να του ζητάνε τη γνώμη περί ομοφυλοφιλίας. Κι αυτός δεν τους χαλάει το χατήρι.

-Με φλερτάρουν οι άνδρες και αυτό μ' ενοχλεί.
-Η ομοφυλοφιλία δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα, όμως είναι αμαρτία, όπως ό,τι κάθε γήινο.
-Μ' ενδιαφέρει ο έρωτας, όχι το σεξ, όχι η ηδονή.
-Σημασία έχει η δόξα του ουρανού, όχι η δόξα που προσφέρει σε κάποιον η γη. Ας με ευτελίσει κάποιος, ας με αποκαθηλώσει.
-Μου αρέσουν τα αγορίστικα χαρακτηριστικά μου, γι' αυτό αποφάσισα μετά από 15 χρόνια να κόψω τα μαλλιά μου, που αφαιρούσαν την αγορίστικη φυσιογνωμία μου.

Αυτό το τελευταίο είναι φρέσκο, το είπε προχθές στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πενηντάρης είναι πια ο κύριος, ταλαντούχος στους ψαλμούς, και μιλάει για το... αγορίστικο πρόσωπό του. Είπαμε. Όταν κάνεις κουβέντα μ΄όχι κατάλληλα πρόσωπα, σε όχι ταιριαστούς σε εσένα χώρους, εύκολα να σε πάρουν με τα κουδούνια.

Το χειρώτερο να μη σε καταλαβαίνουν. Επειδή ο κόσμος που σε ακούει είναι αλλού. Εσύ άλλο να λες, άλλο να εννοείς κι άλλο να εισπράττει ο άλλος. Για παράδειγμα. Θεούσα είναι ο Γαϊτάνος. Άτομο πολύ της θρησκείας, δηλαδή. Είναι δυνατόν να στρέφεται ενάντια στον Θεό; Ο Δραμινός καλλιτέχνης είπε ότι είναι αμαρτία η τεκνογονία. Η γέννηση παιδιών.

Μα, αν δεν... αμαρτάνουν οι άνθρωποι, αν δεν πηδιούνται για να έρθουν άλλοι στη ζωή, τότε θα εκλείψει το ανθρώπινο γένος. Αυτό θέλει ο Θεός; Μήπως άλλο ήθελε να πει ο κύριος Γαϊτάνος, άλλο εννοούσε. Ποιος ασχολείται! Τα μήντια κολλάνε στις «εμπρηστικές», στις «σοκαριστικές» δηλώσεις των επωνύμων, χωρίς να τις ψάχνουν.

Διαβάστε ακόμα:

Τι παράδειγμα θα δώσεις μωρή;