MEGA ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ... ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Το 'χουν παρακάνει κάποιοι. Σε δύσκολη φάση εδώ και μήνες είναι το περισσότερο αναγνωρισμένο ιδιωτικό κανάλι, το mega με άγνωστη τύχη η επιβίωσή του. Αν θα συνεχίσει να παίζει, με ποιους μεγαλομέτοχους και με ποιες προϋποθέσεις στη σχέση της εν λόγω προβληματικής επιχείρησης με τις τράπεζες.

Και πέφτει κλάμα για τους εργαζόμενους στο κανάλι. Που αφού έφαγαν απολύσεις, περικοπές μισθών, κινδυνεύουν οι άνθρωποι να μείνουν στο δρόμο. Να χάσουν τη δουλειά τους. Και πού αλλού να βολευθούν στη μνημονιακή Ελλάδα σήμερα.

Μια στιγμή. Όλοι αυτοί που πουλάνε συνδικαλισμό, συναδελφισμό, που θρηνούν για το μέλλον του mega, δίνουν μια εικόνα εκτός πραγματικότητας. Μέχρι που έτσι κι αλλοιώς υποστηρίζουν πως το κανάλι είναι των... εργαζομένων. Όχι των μεγαλομετόχων. Όχι των μεγαλοδιαπλεκόμενων νταβατζήδων, όπως κατά καιρούς τους κατηγορούν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διάφοροι αγωνιστές του τόπου.

Ο Βαρδινογιάννης, χθες ο Λαμπράκης, σήμερα ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, οι όποιοι έφτιαξαν και συντηρούσαν το κανάλι, το έκαναν για τους... εργαζόμενους; Μην τρελαθούμε. Δημοσιογράφοι, σχολιαστές, τεχνικοί, διοικητικοί, όσοι εργαζόντουσαν στο κανάλι έκαναν ό,τι ήθελαν και σε βάρος των συμφερόντων των κορόιδων μεγαλομετόχων. Έτσι πάει;

Ο Βαρδινογιάννης αποχωρεί από το mega, διότι έτσι αποφάσισε, όχι για να στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους. Ψυχάρης και Φιλιππόπουλος βάζουν στη σούμα 12 εκ. έναντι των 17 που ζητάνε οι τράπεζες. Κι αυτοί, για τους εργαζόμενους... πάσχουν;

Ύστερα είναι και το άλλο. Το mega, όπως και η κρατική ΕΡΤ, γιατί υπάρχουν; Για τους εργαζόμενους τους κι όχι για τον κόσμο, για τους τηλεθεατές. Ιερό το δικαίωμα της εργασίας. Καμία αντίρρηση. Ευλογία είναι η δυνατότητα να έχουμε όλοι δουλειά. Άλλο αυτό κι άλλο ότι το mega και η κάθε επιχείρηση είναι των... εργαζομένων. Και πρέπει να υπάρχει γι' αυτούς, όχι για το κοινό.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θέλει τον άνδρα η Κατερίνα Καινούργιου