ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

Πρόκειται περί χοντροκομένης ανοησίας να χαρακτηρίζονται «διαπλεκόμενοι» μονάχα οι επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα εκείνοι που έτσι κι αλλοιώς έχουν μία σχέση με μπίζνες του δημοσίου. Διαπλεκόμενοι είναι και οι πολιτικοί. Και οι πρωθυπουργοί. Και οι αρχηγοί κομμάτων.

Μήπως έχει προκύψει το άλλο, αν και δεν είναι του παρόντος να αναζητήσουμε τη γέννηση της διαπλοκής με την απαρχή της μεταπολίτευσης. Μήπως, δηλαδή, οι πολιτικοί είναι εκείνοι που πρωτόβαλαν στο σπορ της διαπλοκής τους επιχειρηματίες, κι όχι το αντίθετο.

Ασφαλώς και οι επιχειρηματίες δεν είναι... αυτοδιαπλεκόμενοι. Να κάνουν διαπλοκή με τον εαυτό τους. Στον ιστό της διαπλοκής παίζουν και οι δημοσιογράφοι. Και οι εκδότες. Και οι παρουσιαστές. Οι σχολιογράφοι. Επόμενο.

Κάποιος δημοσιογράφος είναι αξία. Δημοσιογραφική, τηλεοπτική αξία. Είναι δύσκολο να... αποφύγει τα δίχτυα της διαπλοκής. Αφού μετράει στη δουλειά του! Αφού είναι πρώτη μούρη. Άρα, είναι επόμενο, να... καμφθεί, να «παίξει», και ανάλογα με την κλάση του όσογίνεται διακριτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Εγκλημτική οργάνωση και στην τηλεόραση!