ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ SHOW

 

Χαρακτηρίστηκε show δίχως ουσία η πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων πλανηταρχών, της κυρίας Χίλαρυ Κλίντον και του κυρίου Ντόναλντ Τραμπ. Πρώτο, λοιπόν, και κατ' αρχήν συμπέρασμα είναι πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ο επόμενος πρόεδρος δεν θα έχει ουσία. Σίγουρα θα είναι αποτυχημένος, αφού απέτυχε στο debate.

Τι άλλο από show είναι με το στόμα η κόντρα μπροστά στις κάμερες. Σκέτο show. Πως αλλοιώς ο παίκτης θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Ψηφίστε εμένα, όχι τον άλλον.

Το show δεν παίζει μονάχα στα debate. Ο πολιτικός κάνει show κάθε μέρα. Είτε σόλο, είτε βρίσκει αντίπαλο για να τα χώσει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η αγωνία δεν είναι τι θα παράξει, το παιχνίδι δεν γίνεται στην πράξη, αλλά στα λόγια. Πώς θα πειστεί ο μαλάκας που ψηφίζει. Πώς θα κερδηθεί ο μαλάκας.

Ποιος είναι ο μαλάκας; Η πλειοψηφία. Η τεράστια, η σιωπηλή και θορυβώδης πλειοψηφία. Αυτός που κυττάει μονάχα την πάρτη του και ας καεί το σύμπαν. Αυτός που περιμένει να γίνει καλύτερη η ζωή του από το κράτος. Αυτόν θέλουν να κερδίσουν με τα debate.

Διαβάστε ακόμα:

Μία Φάροου, άλλη τρελάρα, όπως Αντζελίνα Τζολύ