ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Ρε, τα κανάλια θα μας δώσουν φαγητό; Όχι, βέβαια. Αυτά ή εκείνα τα κανάλια θα μας επιστρέψουν τα λεφτά που μας έκλεψαν τα μνημόνια; Όχι, βέβαια. Θα ξαναβρεθούν οι
συντάξεις όπως ήταν, δεν θα μπαίνουν οι παραπανήσιοι φόροι αν τα κανάλια γίνουν 4, 14, αν γίνουν καναλάρχες αυτοί κι όχι κάποιοι άλλοι. Όχι, βέβαια.

Ε, τότε γιατί αυτός ο χαμός με τις κωλοτηλεοράσεις; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, από κοντά τα πρωτοσέλιδα κι ένα σωρό παρατρεχάμενοι τα δίνουν όλα για τα κανάλια; Εγώ θα σου πω το γιατί.

Είμαι στο γραφείο υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ. «Τι φτιάχνεις;» τον ρωτάω. «Μόλις τελείωσα επιστολή που θα στείλω στον Σημίτη». Και τι του λες του πρωθυπουργού σου; «Πως θα
χάσουμε τις εκλογές αν δεν φροντίσει να ταϊσει τα κανάλια». Πήρες πρέφα;

Το παιχνίδι το κάνουν τα κανάλια. ‘Οχι τα κόμματα! Τι να κάνουν τα κόμματα, είναι σα να μην υπάρχουν αν δεν τους παίζουν τα κανάλια.

Αυτό είναι, όπως στο λέω. Το mega και ο αντένα ήταν που με τα δελτία ειδήσεων τους όριζαν το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα. Όπως στο λέω. «Αυτά θέλουμε...» λένε οι καναλάρχες. Αν δεν ικανοποιούνται στα...''αιτήματά'' τους, τότε την πηδάνε την κυβέρνηση με τον τρόπο τους. Δημοσιογραφικά. Εντελώς.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι Συριζαίοι βρίζουν το Συμβούλιο της Επικρατείας