ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ... ΞΕΡΕΙ... ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Η φάση! Τα έδωσε όλα η κυβέρνηση, δηλαδή ο υπουργός Νίκος Παππάς, για να... νοικοκυρέψει το τηλεοπτικό τοπίο. Να μπει μία τάξη, και μαζί να κτυπηθεί η...διαπλοκή. Και ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Το χάος.

Φοβερά πράγματα. Ανεπανάληπτα. Να παίζεις χωρίς αντίπαλο και να χάνεις. Να έχεις το πιστόλι και να ξαπλώνεις όποιον εναντιώνεται στα σχέδιά σου. Οι σφαίρες, όμως, να τραυματίζουν εσένα. Τόσο ατζαμής είσαι.

Χάος. Αυτή είναι η κατάσταση μετά την... εξυγιαντική επιχείρηση της κυβέρνησης, δηλαδή του Νίκου Παππά. Τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Και δεν πρόκειται απλά για πισωγύρισμα. Ουδείς, ούτε ο Παππάς, γνωρίζει αν θα επαναληφθεί νέος διαγωνισμός. Αν θα συνεχίσουν και μέχρι πότε τα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Και το άλλο, πόσα κανάλια θα πάρουν άδεια; Το νούμερο 4 έχει πεθάνει.

Θα γίνουν έξι τα αδειοδοτημένα κανάλια; Μήπως περισσότερα. Ούτε είναι γνωστό, δηλαδή δεν έχει αποφασιστεί με πόσα χρήματα θα αποκτηθούν οι νέες άδειες. Αν θα υπάρχουν νέες άδειες.

Χάος. Για παράδειγμα. Ο Σαββίδης πήρε άδεια, αντί του Καλογρίτσα, με 60 τόσα εκατομμύρια, αλλά θα γίνει καναλάρχης, όπως ο Μαρινάκης, με πολύ μικρότερο αντίτιμο. Πόσο θα είναι αυτό; Άγνωστο.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός με τον οποίο έγινε καναλάρχης ο Μαρινάκης, όμως ο εφοπλιστής δεν έχει σταματήσει να προετοιμάζεται την οργάνωση του για τη νέα τηλεοπτική συχνότητα. Κάποια πράγματα στη νέα τάξη πραγμάτων αποφασίζονται με...νοήματα, εκτός διαδικασιών. Πριν καν ξεκινήσουν οι όποιες διαδικασίες.

Ο Αλαφούζος, όπως ο Κυριακού, ήταν καναλάρχες και συνεχίζουν με το σκάϊ και τον αντενα. Με το παλιό καθεστώς ή με το νέο; Άγνωστο. Είπαμε. Χάος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Μπέτυ του Τσίπρα πήρε το... όπλο!