ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ

 

Καλλιτέχνης. Το άτομο των καλών τεχνών. Και ποιές είναι οι καλές τέχνες. Άστο.

Ας δεχτούμε ότι καλλιτέχνης είναι και μία πατσαβούρα. Ναι, υπάρχουν πατσαβούρες που χαρακτηρίζονται καλλιτέχνες. Λειτουργοί των καλών τεχνών. Εκείνων των τεχνών που σε ανεβάζουν ως άνθρωπο. Αν δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, τουλάχιστον σου δείχνουν ποιός είναι ο άνθρωπος. Από τότε που πάτησε στη γη. Ποιές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι ανθρώπινες σκέψεις. Αυτά μας λένε οι καλές τέχνες. Με τρόπο που δεν σε προσβάλει.

Η κυρία Κιμ Καρντάσιαν, της showbiz όχι της τέχνης αυτή, εισέπραξε το 2016 τα περισσότερα λεφτά. Βεβαίως στον κόσμο του θεάματος κυκλοφορούν και καλλιτέχνες. Η κυρία δεν είναι καλλιτέχνις, άλλο ότι η ίδια πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό της καλλιτέχνιδα.

Οι Καρντάσιανς, όλο το σωματείο, έκαναν ταμείο τον περασμένο χρόνο στη σούμα το ποσό των 122,5 εκ. δολαρίων. Η ντροπή των ανθρώπων, όχι της κοινωνίας. Μην τα μπερδεύουμε. Άλλο το άτομο, ο άνθρωπος, άλλο η κοινωνία που στέκεται πολύ πιο υψηλά από τη μονάδα. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Το άτομο με τη φτήνεια του και τη χυδαιότητά του ασφαλώς επηρεάζει την κοινωνία, η οποία όμως έχει κτίσει τη δική της δυναμική.για να προστατευθεί από τις αδυναμίες των ανθρώπων. Από το χαμηλό γούστο τους και τις στερήσεις τους που ορίζουν τις προτιμήσεις τους. Αν, λοιπόν, ο ποιοτικός καλλιτέχνης κερδίζει λιγώτερα χρήματα από την πατσαβούρα, τότε τα συλλυπητήρια ανήκουν στα άτομα, όχι στην κοινωνία.

Τι είναι αυτά που προσφέρουν οι Καρντάσιανς στους ανθρώπους, οι οποίοι τους ανταμείβουν με τα πιο υψηλά έσοδα; Μαλακίες. Αυτή είναι η προσφορά των Καρντάσιανς στους ανθρώπους, όχι στην κοινωνία. Να λένε μαλακίες. Και να τις καταγράφουν οι κάμερες για να τις βλέπουν και να τις ακούν οι πελάτες των Καρντάσιανς.

Δεν είναι μαλάκες οι Καρντάσιανς, οσο κι αν...φαίνονται για τέτοιοι. Αν δεν ήταν οι κάμερες θα μιλούσαν αλλιώς μεταξύ τους. Κι αν πράγματι είναι μαλάκες, διότι μιλάνε συνεχώς για άνοστα, περιττά πράγματα, τι μας ενδιαφέρει; Στέκεσαι στο ότι το τηλεοπτικό τους show ξεσκίζει. Αυτό αξίζει παρατήρησης και κριτικής. Ότι ένα reality για κλωτσές το χρυσοπληρώνει ο κόσμος.

Διαβάστε ακόμα:

Η Καρντάσιαν έστειλε τον άνδρα της στο τρελάδικο